Amerikában megtört az internetes lendület
2008. december 22. írta: vecseilaszlo

Amerikában megtört az internetes lendület

Azt senki sem hitte, hogy az internetes kereskedések forgalmát nem érinti majd a gazdasági válság, ám arra nem sokan számítottak, hogy a megrendelések négyszázalékos csökkenést fognak mutatni egy elvileg dinamikusan növekedő piacon. Pedig így történt: az Egyesült Államokban novemberben 8,2 milliárd dollárért vásároltak árut az emberek az interneten - a házhoz szállított pizzától a nyaralóig.
 

Forrás: Népszabadság Online
Szerző: K.B.


"Egy évvel ezelőtt még 8,5 milliárd dollár értékben adtak föl megrendelést a neten - derül ki a comScore felméréséből. A november trendforduló is egyben, hiszen emberemlékezet óta most először vált negatívba az internetes kereskedelem növekedési mutatója. Októberben ugyanis még egy- százalékos növekedést mértek az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

A piackutató előzetes becslései szerint az idei karácsonyi szezonban, azaz november-december folyamán az összes költés 29,2 milliárd dollár lesz, azaz nagyjából a tavalyihoz hasonló forgalmat feltételeznek. Ehhez képest az online kereskedők nem is olyan régen még kétszámjegyű forgalombővülésről vizionáltak. Andrew Lipsman, a comScore igazgatója szerint azonban nem szabad temetni az iparágat, mivel tavaly először tapasztalták azt, hogy az emberek az utolsó pillanatra halasztották megrendeléseik leadását, hátha az akciósnál is akciósabb árat sikerül elcsípniük. Az idén ez a kivárásra épülő taktika hatványozottan érvényesül majd - jósolja Lipsman. Még akkor is, ha" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr15834001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása