Rögtön jelzi az influenzajárványt a Google
2008. november 17. írta: vecseilaszlo

Rögtön jelzi az influenzajárványt a Google

A webkeresési statisztikák alapján hamarabb felismeri az influenza terjedését a Google.org, mint az egészségügyi hatóságok - állítja a Google Inc. karitatív szervezete.

Forrás: FigyelőNet

"Ahol felüti a fejét az influenza, ott hirtelen megszaporodnak a betegséggel kapcsolatos kulcsszavakból álló keresőkérdések. Az influenza után kutakodó internetezők ugyan nem mind betegek, a kérdések számának alakulása mégis pontosan tükrözi az influenzaszezon alakulását. Ezt az amerikai járványügyi központ (CDC) adataival végzett összehasonlító elemzések is igazolták. A járványterjedési trendeket a Google-módszerrel az esetek többségében legalább egy héttel, de akár 10 nappal korábban is fel lehet ismerni, mint a hivatalos adatok alapján - áll a kaliforniai informatikai óriás szervezetének közleményében.

A google.org/flutrends címen elérhető szolgáltatás" ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr90768463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása