Másfél milliárdot adtak a Vateráért - Változatlan piactér? - Álomáron kelt el a Vatera
2008. október 27. írta: vecseilaszlo

Másfél milliárdot adtak a Vateráért - Változatlan piactér? - Álomáron kelt el a Vatera

Egy dél-afrikai központú médiavállalat, a Naspers megvásárolta a legnagyobb magyar online aukciósházat, a Vatera.hu-t.

Forrás: FigyelőNet

"A HWSW.hu információi szerint az üzletet még szeptemberben kötötték. Bár a vételárat nem hozták nyilvánosságra, az üzleti pletykák szerint az ár mintegy másfél milliárd forint, amivel az oldal az egyik legdrágábban tulajdonost váltott internetes magyar vállalkozás. Ilyen összeg eddig csak az iWiW, a Bookline és a Profession.hu eladása kapcsán valószínűsíthető.

Az aukciós oldalnak jelenleg 130 ezres napi látogatója van, ötmillió oldalletöltéssel. 600 ezer feletti regisztrált látogatója van, az oldalon futó aukciók száma 2008 februárjában túllépte az egymilliót. A cég forgalma 2007-ben közel hétmilliárd forintot tett ki." ... >>


Vatera a Market!ng&Media-ban.:

Változatlan piactér?
afrikai vétel ● gyorsan nőnek ● keleti fölény

Forrás: Market!ng&Media
Szerző:
Kalocsai Zoltán

"A hazai netes felvásárlások között rekord közeli összegért cserélt gazdát a legnagyobb hazai webes aukciós oldal, a Vatera.hu. Az új tulajdonos, a dél-afrikai Naspers csoport egyeduralkodóvá vált a kelet-európai online aukciós piacon.

A Vatera.hu mindennapi életében egyelőre nem hoz számottevő változást a tulajdonosváltás, a portálon eddig és ezt követően is folyamatosan jelennek majd meg újdonságok – tudtuk meg Csupor Eriktől, a Vatera.hu Kft. ügyvezető igazgatójától. Az elektronikus számlázásra már korábban átálltak, illetve a felhasználók hitelkártyával is fizethetnek a megvett termékekért. A közelmúlt újdonsága, hogy részben megváltozott a weboldal megjelenése. Mint Csupor Erik elmondta, nem csak az üzletmenetben, a menedzsmentben sem várható változás a közeljövőben." ... >>


Vatera a HWSW-n:
Minden idők legnagyobb magyar online üzlete: külföldi kézbe került a Vatera

Forrás: HWSW
Szerző:
Dojcsák Dániel

"Teljes egészében megvásárolta a 2000-ben alapított magyar Vatera Kft-t a lengyel Allegrót is birtokló dél-afrikai Naspers csoport internetes divíziója, a MIH Internet Europe. Lapunk információi szerint az akvizíció 1,5 milliárd forint feletti összegbe került a cégnek, amely mostanra a teljes kelet-európai régióban képviselteti magát több vezető online szolgáltatással, az aukciós oldalak mellett árösszehasonlító, azonnali üzenetküldő és levelező megoldásokkal." ... >>

Vatera UPGRADE:
Álomáron kelt el a Vatera

Forrás:
FigyelőNet

"A korábbi információknál – amelyek még másfél milliárd forintról szóltak – több mint kétszer többért kelt el a magyar Vatera.hu online aukciós portál. Ezzel az oldal az eddigi legmagasabb áron gazdát cserélt magyar internetes vállalkozás.

Az elsőként megjelent sajtóértesüléshez képest az új tulajdonos lényegesen magasabb áron, mintegy 15 millió euróért, több mint 3,7 milliárd forintért szerezte meg a legnagyobb hazai aukciós portált üzemeltető céget.

A Computerworld magazinnak Christian Unger, a vásárló MIH Internet Europe vezérigazgatója beszélt arról, hogy a piacvezető Vateránál olyan hálózati hatások érvényesülnek," ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr70727216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása