10+1 tuti nyári olvasmány
2008. június 13. írta: vecseilaszlo

10+1 tuti nyári olvasmány

10+1 tuti nyári olvasmány



Forrás: FN - FigyelőNet


Könyvajánlónkban csak utalásféleképpen foglalunk állást a nyári olvasmányok létezéséről és annak súlyos vagy súlytalan voltáról szóló vitához. Szerintünk nincs vakáció Rejtő nélkül, de az idei termésből is ajánlunk tíz könyvet, amit nyugodt szívvel olvashatunk, elfeledve az iskolát, munkahelyet.

Nagy irodalomelméleti tanulmányok egyáltalán nem szólnak arról, hogy volnának-e évszakfüggő olvasmányok. Mégis érezzük, hogy a nyáron lehetőségünk van olyan könyveket kézbe venni, amire máskor nem is gondolunk. Van aki szerint ekkor az ember sokkal több kortárs magyar könyvet olvas, mint télen, és mivel több idő van olvasásra, az ember nagyobb lélegzetű könyvekbe is belekezdhet. Kertész Imre egy helyütt azt írta, hogy ő Kantot olvasott nyáron, a strandon. Mások szerint viszont a július-augusztus a lektűrirodalom ideje. Ha könyvmarketing szempontjából nézzük, akkor rögtön felsejlik a kétely, hogy csak a kiadók találták ki a „téli olvasmány”, és „nyári olvasmány” kategóriákat.

E vitában nem szeretnénk állást foglalni, nyilván mindenkinek igaza van, egyszerűen összegyűjtöttük azt a – mostanában megjelent, vagy újra kiadott – 10+1 könyvet, amit könnyű szívvel ajánlhatunk, mondjuk a Balaton-partra, vagy valamelyik tengerpartra két fürdés közé az olvasóinknak. Miért pont 10+1? ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr67518451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása