E-mail marketing: Kilenc tipikus hiba a hírlevél készítésénél
2008. május 30. írta: vecseilaszlo

E-mail marketing: Kilenc tipikus hiba a hírlevél készítésénél

Kilenc tipikus hiba a hírlevél készítésénél



Forrás: hvg.hu
Szerző: Bogschütz Dániel


Az e-mail marketingen belül érdemes különbséget tenni az elektronikus Dm levél (eDM) és a hírlevél között. Az elektronikus direktmarketing levelet alkalomszerűen küldik ki, a hírlevelet bizonyos időközönként rendszeresen. A legnagyobb különbség a funkciójukban rejlik. Ezt a vállalkozások gyakran hagyják figyelmen kívül és követnek el sorozatos hibákat.

Az eDM elsősorban promócióra szolgál, ha egy cégnek van olyan terméke, akciója vagy szolgáltatása, amiről bővebb tájékoztatást szeretne adni, akkor ideális választás, viszont a gyakoriságra oda kell figyelni. Komolytalanná válhat az a cég, amelyik heti több alkalommal bombázza a feliratkozó olvasókat különböző ajánlatokkal, pláne úgy, hogy a feliratkozók többségét elsősorban a hírlevélben küldött információk érdeklik. Az e-mail marketingben az a legbiztosabb pont, ami kifejezetten alkalmas új ügyfelek megszerzésére, vagy a megrendelések számának növelésére. Ha egy vállalkozás egy hatékony hírlevelet szeretne üzemeltetni, a következő dolgokra feltétlenül érdemes figyelni a gyakorlati alkalmazás során.

1. A hírlevél nem önreklám!
Ez talán a legnagyobb hiba, amit egy cég elkövethet és az ilyen hibák a leiratkozások számában meglátszanak. A felhasználók a piaccal kapcsolatos hírekre, problémáik megoldására, esetleg az őket érintő vállalati kérdésekre kíváncsiak, nem pedig arra, hogy milyen évet zárt az adott cég, vagy, hogy mekkorára nőtt a vásárlók száma 1 év alatt. Természetesen egy e-mail hírlevél is tartalmaz promóciót, tartalmazzon is, de ha egy vállalkozás hosszú távon gondolkozik ebben a kommunikációs csatornában és profitálni is szeretne belőle, akkor az ajánlatok aránya ne haladja meg a 30 százalékot.

2. A hírlevél, mint „mézesmadzag”
Egy hírlevél elsődleges célja, hogy a benne szereplő információk segítségével elérje, hogy ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr14494997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása