Könyv szerinti érték
2008. május 11. írta: vecseilaszlo

Könyv szerinti érték

Könyv szerinti érték

Több mint 30 százalékos részesedést szerzett [2006.] decemberben Nobilis Kristóf a tőzsdére csak [néhány hónapja] bevezetett cégben.

Egymillió darab Bookline.hu-részvényt vásárolt [2006.] december 11-én és 12-én tőzsdei forgalomban Nobilis Kristóf Sydinvest elnevezésű, a vállalkozó médiaérdekeltségeit tömörítő cége. A vevő 900 forintos áron állt be hatalmas vételi mennyiséggel a kereskedési könyvbe, az eladói oldalon – a tőzsdei közzétételek alapján – Korányi G. Tamás, Földvári Gábor és a Forrás Rt. bukkant fel. Más nagyon nem is adhatott volna el, mert a felsorolt eladókon kívül csak ifjabb Márffy György elnöknek volt meghatározó részvénymennyisége az online könyvkereskedő cégben.
A tőkepiacon ugyanakkor makacsul tartja magát a pletyka, hogy Nobilis Kristóf médiaérdekeltségei (az index.hu, a portfolio.hu, a több száz helyszínen plazma- monitorokon reklámokat sugárzó Plazmamédia-TDC cégcsoport és az Index.hu Zrt.-n keresztül felvásárolt C-Travel.hu utazási portált üzemeltető Confhotel-Net Kft.) mögött valójában Spéder Zoltán, az OTP Bank [január elején] leköszönt alelnöke áll. A meg nem erősített információt a tőkepiaci bejelentések annyiban alátámasztották, hogy december 5-én Spéder Zoltán cége, az alelnök által közel 97 százalékban birtokolt A64 Vagyonkezelő százezer OTP-részvényt adott el 7813 forintos áron. A 781,3 millió forintnyi felszabadított részvénybevétel pedig nagyságrendileg megközelítette azt az összeget, amelyet a Sydinvest ezt követően Bookline.hu-részvényekre költött, hiszen az egymillió részvény 900 millió forintba került.

A Bookline.hu igen gyors sikertörténet: Ifj. Márffy Györgyöt, egy kisebb szoftverfejlesztő cég (Morgan Hill Consulting) vezetőjét 2003-ban hívták a Központi Antikvárium élére, ott elkészíttette az antikvárium áruforgalmi rendszerét, és mivel ehhez más antikváriumok is csatlakozhattak, adta magát az ötlet, hogy könyveket is értékesítsenek. A Láng Holdinggal közösen megalapították a Bookline.hu-t, és 2003-ban már 40 millió forintnyi könyvet értékesítettek. A cégben többen is láttak fantáziát, a Márffyt évtizedek óta ismerő, hobbiként könyv- és térképgyűjtéssel is foglalkozó ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr66463928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása