Céges weboldalak, webshopok ergonómiája
2017. május 05. írta: vecseilaszlo

Céges weboldalak, webshopok ergonómiája

Webáruházak vizsgálata a 77 irányelv alapján

Forrás: Elte.hu
Szerző: Rung András

"A fenti irányelvek alapján készítettünk egy olyan Excel-táblázatot, amelyben egyszerűen jelölhetjük, hogy egy adott webáruház esetén teljesül-e az adott irányelv vagy sem. A táblázat megkönnyíti a webáruházak elemzési folyamatát, az eredményről statisztikát is készít.

Az ELTE Informatikai Karán a hallgatók bevonásával több száz magyar webáruházat vizsgáltunk meg a fenti irányelvek alapján 2011–2012 között. Az eredmények rámutattak olyan jelenségekre, amelyre érdemes odafigyelnünk, ha magunk is webáruház fejlesztésébe kezdünk.

Összefoglalás
Az elemzések 3 félévben is megtörténtek. Mivel a trendeket tekintve nagyon hasonló eredményeket kaptunk az egyes kategóriákba, nézzük a legutolsó vizsgálat eredményét, amelyet 2012 áprilisában végeztünk, 182 magyar webáruház kiválasztásával." ... >>

runga-ergonomia-elemzes.jpg

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
| szakmai anyagok | Hasznos webes eszközök | Szakirodalom | Állás |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr5612446731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása