Memóriakártyával csinálhatunk pénztárcát a mobilból
2011. január 03. írta: vecseilaszlo

Memóriakártyával csinálhatunk pénztárcát a mobilból

Nem kell a legújabb, legdrágább telefon az érintés nélküli, gyors mobilos fizetéshez. A Visa jóváhagyta az apró rádiós azonosítók memóriakártyába építését.

Forrás: [origo] techbázis

"Nincs még arra garancia, hogy a DeviceFidelity által gyártott rádiós SD-kártyák piacra kerülnek. Az visoznt már biztos, hogy a speciális azonosítókártyás vagy NFC-chipes telefon mellett egy harmadik mód is nyílt a fizetésre. A Near Field Communication a készpénzes fizetést, apróval való csörgés kiváltására szolgál. Az érmék és bankjegyek utáni keresgélés helyett a felhasználó csak a terminálhoz tartja készülékét, majd jóváhagyja az összeg kifizetését egy gombnyomással. Az egyes vásárlókat a mobil speciális chipje azonosítja, amit vagy a szolgáltatót vagy a bank tart számon. A módszer előnye, hogy még a bankkártyás fizetésnél is gyorsabban lehetne vele apróságokat vásárolni.

A szükséges hardver két elemből áll:" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr282552518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása