Hamarosan a kínai lehet a leggyakrabban használt nyelv az interneten
2011. január 01. írta: vecseilaszlo

Hamarosan a kínai lehet a leggyakrabban használt nyelv az interneten

Az internet használók nyelvi adatai szerint a kínai nyelv immár közvetlenül az angol mögött a második leggyakoribb a világhálón…


Forrás: ITextreme - hírek a jövőből
Szerző: business_guru


"A kezdet kezdetén a világháló alapértelmezett nyelve az angol volt. Ám amint egyre több országban és eltérő nyelvi területeken is elérhetővé vált az internet, úgy jelentek meg a világ nyelvei a világhálón, mely mára éppoly sokszínű, mint bolygónk. Kína fejlődésével az interneten használatos nyelvek eloszlása is változik, mivel a világ legnépesebb országában rohamosan nő az internet használók aránya a kínai nyelv mára a második leggyakoribb az angol után.

Persze a növekedés nem egyenesen arányos az internetre csatlakozó kínai lakosság számának növekedésével, mivel" ... >>


 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr32551608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holch Gábor · http://vezeto.blog.hu/ 2011.01.01. 15:45:37

A kínai nyelvű internet-tartalom növekedésében a felhasználók számán kívül az is fontos tényező, hogy Kína kialakította saját internetes közösségét, ami kevés átfedést mutat az angol vagy más nyelvű médiumokkal. A kínai lapoknak már a vizuális megjelenése is sajátos, nem beszélve a nyelvi akadályokról (a kínai elég nehezen fordítható szoftverrel) és az olyan informatikai vízválasztókról, mint a Nagy Tűzfal és az angol nyelvű tartalom szűrése.

vecseilaszlo · http://vecseilaszlo.blog.hu/ 2011.01.01. 16:35:56

Nagyon érdekes lesz megfigyelni, hogy miként fejlődik majd a kínai (keleti) internet kultúra (?) és ehhez miként viszonyul a nyugati típusú.
A Google-nak már volt próbálkozása, ami több-kevesebb sikerrel járt.
Ha valamire, vagy valakire, hát akkor rájuk igazán jellemző a glokalizáció.
süti beállítások módosítása