iWiW: "A mobilra nyitás megtriplázta az oldalletöltést" - interjú Kovács Gergellyel az iWiW vezetőjével
2010. november 28. írta: vecseilaszlo

iWiW: "A mobilra nyitás megtriplázta az oldalletöltést" - interjú Kovács Gergellyel az iWiW vezetőjével

Megérkezett a régóta várt chat funkció, megújult a klubrendszer, év végére pedig teljes redesign várható. Kovács Gergely iWiW-vezetővel készített interjúnkból kiderül, a magyar közösségi-site nem kíván szembemenni a Facebookkal, miközben egyre inkább összefonódik a Postr-rel.

Forrás: Digibiz
Szerző: Kádár Viktor


"Miért most jelent meg a chat az iWiW-en és mekkora fejlesztést igényelt a létrejötte?
Korábbra, nyár végére terveztük a bevezetést, de sajnos technológiai buktatóba futottunk. Nagy segítség volt a korábban elindított béta klub, melynek tagjai számára már régóta elérhető volt a chat. Sokat segítettek visszajelzéseikkel a funkció tökéletesítésében, ugyanakkor a közel  50 ezres létszámuk még így is kevésnek bizonyult a végső performancia feltérképezéséhez. Ez lassította az implementációt, és bár jelenleg is alapvetően béta fázisban van, azaz nem az összes iWiW felhasználó számára elérhető, ez rövidesen változni fog. Az eddigi mutatók nagyon biztatóak, egy régi igény válik elérhetővé nemsokára mindenki számára.

Tervezitek-e tovább fejleszteni a chat funkciót?
Igen, terveink között szerepel a jelenlegi ismertségi körhöz kötött funkcionalitásból történő kilépés pl. a tematikus klubok irányába.

Lesz-e mód arra, hogy külső alkalmazások is hozzáférjenek az API-hoz?
Az utóbbi kérdés inkább üzleti megfontolást igényel, mintsem technológiai szempontból lenne érdekes.  A rendszer tudatosan úgy lett kiépítve, hogy külső kliensből is akár könnyen elérhető lehessen. Azt a bizonyos kapcsolót kell ehhez már csak megnyomnunk, ez döntés kérdése.
 
iPhone-ra és Androidra is elérhető már az iWiW mobilapplikációja. Publikus-e, hogy ezeket hányan töltötték le eddig? Mit gondolsz, mikorra érünk el odáig, hogy az iWiW felhasználói között is jelentős százalékot ér el a mobileszközökről történő bejelentkezés?" ... >>
 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr742478308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása