Az adatelemzés buktatói a mobilmarketingben
2010. január 08. írta: vecseilaszlo

Az adatelemzés buktatói a mobilmarketingben

A mobilmarketinges kampányok adatainak integrálása – az egyéni látogatók számától a konverziós rátáig – nem kis fejtörést okoz a marketingeseknek, amikor megpróbálják meghatározni a megtérülést.

Forrás: Marketing Morzsák
Szerző: Forgács Mariann


"Ezt állítja a mobil elemzésekkel és fizetésekkel foglalkozó Bango, mely nemrégiben kutatást készített marketingesek körében a leginkább keresett mérőszámokról és értékelési módszerekről a mobilkampányok esetében.

A három legfontosabb mutatószám: az egyéni látogatók száma, akik ráklikkeltek a hirdetésre és a kampány érkezési oldalára jutottak, a kampányok konverziós rátája, és a kampány oldalán végzett tevékenység.

Anil Malhotra, a Bango marketinggel foglalkozó alelnöke elmondta: „Még sok mindent kell tenni ahhoz, hogy biztosítsuk a marketingeseket arról, hogy azok a számok, amiket kapnak, megbízhatóak. Továbbá, a márkákat és ügynökségeiket is edukálnunk kell, hogy tudják, miként lehet pontosan elemezni a mobilkampányok eredményeit.”
A Bango partnerei, köztük a Yodel Digital, az AKQA és az Inside Mobile is részt vett a kutatásban, mely azt is firtatta, hogy az ügyfelek mennyire bíznak azokban a számokban, melyeket mobilkampányaikból nyernek ki." ... >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr501654827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása