Spam kontra e-mail marketing – avagy hogyan különbözzön a Spammerektől?
2009. szeptember 24. írta: vecseilaszlo

Spam kontra e-mail marketing – avagy hogyan különbözzön a Spammerektől?

A Spamkérdés már hazánkban is az online marketing egyik legégetőbb problémájává vált. Egyrészt a felhasználók mindennapjait keserítik meg, másrészt azokat a cégeket gátolja, amelyek hatékonyan szeretnének élni az e-mail marketing eszközével. Hogyan lehet LEGÁLISAN, és hatékonyan ügyfeleket szerezni e-mailek segítségével?

Forrás: Webcomm - Internethatékonyság - online marketing
Szerző: Bogschütz Dániel


"Először is érdemes különbséget tenni e-mail marketing aktivitás és a SPAM-ek kiküldése között. A Spam egy kéretlen reklámüzenet, ami felhasználói hozzájárulás nélkül, tömegesen kerül kiküldésre. Ez a tevékenység egyrészt a felhasználók számára visszataszító hatású, másrészt már jó ideje itthon is törvényileg tiltott.

A 2001. évi CVIII. Törvény rendelkezik az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről. Ebbe a kategóriába tartozik a Spamek kiküldése is, a törvény szerint reklámtartalmú e-mail üzenet kizárólag a felhasználó előzetes és írásos beleegyezésével küldhető.

Hazánkban is egyre inkább figyelnek az Internettel kapcsolatos visszaélésekre, bizonyított Spammer tevékenység esetében súlyos pénzbüntetésekre lehet számítani.

A Spam következményei
A Spammelés következményeit két csoportra érdemes bontani. Egyrészt beszélhetünk az előbb említett törvényi szigor foganatosításától, másrészt a felhasználói/rendszeri „bosszúról”.
Ezek közül vannak igen súlyos következmények is. Sok esetben kerülnek fel vállalatok internetes „feketelistára”, ezenkívül" ... >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr121402527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása