Online aukciót tessék!
2009. szeptember 09. írta: vecseilaszlo

Online aukciót tessék!

Válság idején felpezsdülhet az árverezési kedv: az eladókat a pénzszerzési kényszer, a licitálókat pedig az olcsóbb portéka iránti vágy hajthatja. Az online piacon kifoghatunk áron aluli wellneszelést, olcsó ruhát, bármit, amire szükségünk van, de hamis portékákba is belefuthatunk.

Forrás: Fogyasztók
Szerző: Tossenberger Tamás


"Az online aukciós láz világszerte az 1995-ben alapított eBay farvizén nőtte ki magát. A Magyarországon vezető Vatera és TeszVesz egyaránt az amerikai előd sémáját követi. A két nagy (ami márciusban egy tulajdonos, a dél-afrikai Naspers kezébe került) itthon az internetes árverési piac mintegy kilencven százalékát uralja, több mint egymillióan hirdetnek rajtuk. Bár mindkét oldalon lehet kapni rendhagyó dolgokat, például tizenkilencedik századi elfogatóparancsot, különleges festményeket, vagy családi házat, a két portál között leginkább termékprofiljukban tehető különbség: míg a Vaterát főleg műszaki cikkekért és órákért keresik fel a (többségben férfi) vásárlók, addig a TeszVesz a ruházkodni vágyók (főleg nők) kedvence.

Jelentős és nem túl válságbarát változás, hogy március-áprilistól kezdve az eddig egyként ingyenes Vatera és TeszVesz fizetőssé vált (a díjszabások írásunk végén, táblázatos formában láthatóak). Ez azonban a vásárlókedven nem, csupán az eladásra kínált áruk számában tükröződik. Utóbbi azért csökkenhetett, mert az eddig meggondolatlanul, vagy csalási szándékkal hirdetők számára a fizetős rendszer már nem olyan vonzó.

Árverési fortélyok

A Vatera és a TeszVesz felépítése nagyjából azonos, használatuk is hasonló elveken alapszik. A népszerűbb Vatera elsőségét valószínűleg profibb biztonsági rendszerének köszönheti, melynek kulcsa a szigorú regisztrációs folyamat. A regisztrációnak három szintje van. Az első szinten vásárlásra igen, eladásra azonban még nem vagyunk jogosultak. Ehhez az szükséges ugyanis, hogy" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr321361193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása