Feledékenyebb lesz a Yahoo keresője
2008. december 20. írta: vecseilaszlo

Feledékenyebb lesz a Yahoo keresője

A Yahoo hivatalosan is bejelentette, hogy ezentúl három hónapig fogja megőrizni a keresőjéből származó adatokat.


Forrás:
COMPUTERWORLD.biztonságportál
Szerző: Kristóf Csaba


"Az internetes keresőket üzemeltető cégek rengeteg adatot gyűjtenek annak érdekében, hogy a hirdetéseket minél hatékonyabban tudják pozícionálni, és ezáltal növelni a bevételeiket. A felhasználói szokások kifürkészése és elemzése érdekében a tárolt adatok mellett gyakran IP címek is helyet kapnak, ami sok esetben komoly adatvédelmi aggályokat vet fel. Ilyen jellegű aggodalmak már a jogvédő szervezetek részéről is megfogalmazódtak, sőt az Európai Unió is egyre komolyabban foglalkozik a problémával. A legtöbb kritika azért éri a keresőket üzemeltető cégeket, mert túl hosszú ideig őrzik meg a begyűjtött adatokat, de szerencsére némi javulás már mutatkozik ezen a téren. A Google szeptemberben jelezte, hogy az addig alkalmazott 18 hónapos periódus helyet hat hónapnál régebbi felhasználói adatokat nem őriz meg. December elején pedig a Microsoft jelentette be, hogy amennyiben a versenytársai is megteszik a szükséges lépéseket, akkor a részéről sincs akadálya annak, hogy az általa is alkalmazott 18 hónapos adatmegőrzési időszakot hat hónapra csökkentse.

A Yahoo a legutóbbi bejelentésével azonban feladta a leckét a riválisainak, ugyanis közölte, hogy az eddigi tizenhárom hónap helyett "csak" három hónapig fogja megőrizni az összegyűjtött felhasználói adatokat." ... >>
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr80831771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása