Az idei könyvhétre megjelenő kötetek átlagos ára kétezer-ötszáz forint körül mozog
2008. június 04. írta: vecseilaszlo

Az idei könyvhétre megjelenő kötetek átlagos ára kétezer-ötszáz forint körül mozog

Átalakulnak a kiadói szerepek



Forrás: Népszava Online

Hagyományosan rekordszámú, háromszáznyolcvanhat könyvet mutatnak be idén a könyvhéten, a kortárs magyar irodalom ünnepén. A rendezvény a kezdetekhez képest alaposan átalakult, alapkérdése azonban ma is ugyanaz: sikerül-e megszólítaniuk a könyveknek a mai olvasókat vagy sem.

Idén hetvenkilencedik évébe lép az ország egyik legrégibb kulturális programsorozata, a könyvhét, amely június 5-án délután négy órakor Juhász Ferenc szavaival nyitja meg pavilontáborát a Vörösmarty téren, Budapesten és szerte az országban – hisz a kortárs irodalom ünnepére máshol is standokat állítanak a könyvkiadók. Hajdanán a kortárs irodalom iránti aggodalom vezette Supka Gézát, hogy „ponyvára”, azaz utcai árusítóhelyekre helyezze a korabeli irodalom nagyjait, ettől a gesztustól remélve a művek nagyobb népszerűségét. Eltelt jó pár évtized, az aggodalom azonban nem változott: a kérdés ma is az, sikerül-e megszólítaniuk a könyveknek a mai olvasókat. Zentai Péter László, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének igazgatója ezért tartotta nagyon fontosnak a könyvhét eseményeivel párhuzamosan zajló gyermekkönyvnapokat, hiszen a legkisebbek körében hivatott népszerűsíteni az olvasást ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr90503002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása