Csak bátran, de óvatosan!
2007. április 20. írta: vecseilaszlo

Csak bátran, de óvatosan!

Számok tükrében - Magyarország <> Innováció a köbön <> Csak óvatosan <> Magyar multi e-borász <> Logisztika: fék vagy motor


Forrás: Prim Online
Szerző:
Fekete Gizella

"Magyarországon is gombamód szaporodnak a végfelhasználót célzó e-kereskedő cégek, és mind több hagyományos bolt nyit plusz értékesítési csatornaként webáruházat. A gyűjtősite-ok linkajánlói gyakorlatilag naponta hívják fel a legkülönbözőbb kínálatú és fejlettségi szintű webáruházra a szerkesztők figyelmét. Ugyanakkor az interneten keresztüli áru- és szolgáltatásforgalom - bár az előző évekéhez képest jelentős, tendenciózus növekedést mutat - volumenét tekintve még mindig alig fele a nemzetközi átlagnak.

A pozitív változásban jelentős szerepe van a piaci szereplők együttes fellépésének. A négy éve, SZEK néven alakult, Bőgel György vezetésével működő szövetségüknek vélhetően az internetes vásárlási kedvet ma még negatívan befolyásoló törvényi, kulturális, etikai, infrastrukturális stb. okok feltárásában és mérséklésében is komoly szerepük lesz. Idei konferenciájuk azonban - a hazai viszonyokat is érintve - elsősorban az internetes vállalkozások esetében evidensnek tűnő, mégis csak kevesek által kipróbált nemzetközi piacra lépés lehetőségeivel és veszélyeivel foglakozott.

Kevesen gondolnak ma még hazai kereskedőink közül más országokban élők kiszolgálására, miközben a hazai piac korlátozott mérete növekedésük gátja lehet; pedig vannak szektorok, piaci szegmensek, ahol ez a lehetőségen túl már szorító kényszer, hangsúlyozta bevezetőjében Bőgel. Hogy lehet átlépni a határokat, ehhez honnan, milyen segítségre számíthatunk, s milyen tapasztalatot szereztek a mindezt már kipróbáltak - ennek összegzésére vállalkozott a hazai eredményekre, lehetőségekre is kitérve a konferencia." ... >>

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr100743539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása