Vecsei László - hírblog

Vecsei László - e-kereskedelem, e-business és online marketing szakmai hírblog

2017. ápr 21.

Webáruházad vásárlói szegmentációja ‒ alapok, vevőtípusok, gyakorlati tippek

írta: vecseilaszlo
Webáruházad vásárlói szegmentációja ‒ alapok, vevőtípusok, gyakorlati tippek

Kaptál már olyan reklámlevelet, amelyben egyszerre akartak neked eladni csajos hétvégét, aftershave-et és plüssjátékokat? Ha igen, akkor máris tisztában vagy vele, miért kell szegmentálnod.

Forrás: AionHill
Szerző: Kerék Dániel

"Mit gondolsz, a levél címzettjei közül hányan verekedik át magukat a 20-30 ajánlaton, amíg találnak egy számukra relevánsat?

Nagyon kevesen.

Sokkal jobban jársz, ha a célközönségednek mindenhol – e-mailben, az oldaladon, hirdetésekben is – csakis olyasmit ajánlasz, legyen az akár termék akár tartalom, ami számukra releváns, ami tényleg érdekelheti őket.

Ha nem is tudtad, de valószínűleg a lelked mélyén sejtetted, hogy még a nyugati webáruházak háromnegyede (pontosan 73%-a) sem használ ...

Tovább Szólj hozzá

online kereskedelem ekereskedelem online áruház szegmentálás elektronikus kereskedelem

2017. ápr 20.

Félnek a digitális démontól a logisztikában

írta: vecseilaszlo
Félnek a digitális démontól a logisztikában

Az iparág szerint különösen a környezetvédelem területén van szükség mielőbbi intézkedésekre. Egy tanulmány kimondja, hogy a logisztikában az erőteljes költségnyomás akadályozza a hosszú távú innovációk bevezetését.

Forrás: DigitalHungary

"Versenyhelyzet, környezetvédelmi követelmények, digitális technológiák, új iparági szereplők, hiány a képzett sofőrökből – a logisztikai cégek nem szűkölködnek kihívásokban, ahogy arra a Continental 2016-os Mobilitás Tanulmánya is rávilágít. A kutatásban megkérdezett logisztikai szakemberek több mint fele aggódik, hogy az iparág lemaradhat a digitalizáció előretörésével. Egyharmaduk véli úgy, hogy a digitális átállás nincs hatással a szállítás üzletágára. Egyötödük ...

Tovább Szólj hozzá

online kereskedelem logisztika elektronikus kereskedelem

2017. ápr 19.

Leszállította első csomagját az Amazon drónja

írta: vecseilaszlo
Leszállította első csomagját az Amazon drónja

Az Amazon már évek óta teszteli a Prime Air csomagküldőnek nevezett szolgáltatását, de most először tesztelték a nagyközönség előtt. Egy floridai konferencián mutatkozott be a csomagküldő drón, néhány tubus napkrémet tett a nézők elé.

Forrás: Index
Szerző: Lica

"A szolgáltatás alelnöke, Gur Kimchi azt mondta, ezzel egy lépéssel" ... >>

amazon-prime-air.jpgINGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
| szakmai anyagok | Hasznos webes eszközök | Szakirodalom | Állás |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

Tovább Szólj hozzá

webáruház online vásárlás üzleti modell online áruház elektronikus kereskedelem Amazon Prime Air

2017. ápr 18.

Így üldözi a kamu híreket a Facebook és a Google

írta: vecseilaszlo
Így üldözi a kamu híreket a Facebook és a Google

A közösségi hálózat és a kereső is új funkciókat vezet be a szándékosan hazug propaganda meg a sima hülyeség ellen.

Forrás: Bitport

"A valótlan, és nem ritkán szándékosan megtévesztő információ gyors terjedését ma már a világ vezető dotkom vállalatai is problémának látják. Az elmúlt időszakban a felhasználók és az állami szabályozók részéről is növekszik rajtuk a nyomás, hogy igyekezzenek legalább a maguk eszközeivel gátat szabni a dezinformációs kampányoknak, legyen szó a politikai hisztériát tüzelő hazugságokról vagy a tengeri uborka rákgyógyító hatásáról.

A közelmúltban az online tér két meghatározó szereplője, a Facebook és a Google is új készségeket jelentett be, amelyek reményeik szerint ...

Tovább Szólj hozzá

google facebook közösségi média

2017. ápr 13.

AZ ÉV INTERNETES KERESKEDŐJE DÍJ 2017

írta: vecseilaszlo
AZ ÉV INTERNETES KERESKEDŐJE DÍJ 2017

AZ ECOMMERCE HUNGARY, AZ IVSZ, AZ ENET PIACKUTATÓ KFT. ÉS A NEXT WAVE EUROPE KFT. SZERVEZÉSÉBEN

Forrás: evker.hu

"A DÍJRÓL

Idén 11. alkalommal újra meghirdetésre kerül az Év Internetes Kereskedője Díj. A Díj legfőbb célja változatlanul a hazai internetes kereskedelem népszerűsítése, az online vásárlás iránti bizalom építése. A versenyben minden olyan magyarországi bejegyzésű vállalkozás részt vehet, amely online kiskereskedelmi tevékenységet folytat. A szervezők idén két kategóriát hirdetnek meg:

ÉV INTERNETES KERESKEDŐJE DÍJ – KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALATOK KATEGÓRIA – ELŐZŐ ÉVES ÁRBEVÉTEL 1 MILLIÁRD FORINT ALATT

ÉV INTERNETES KERESKEDŐJE DÍJ – NAGYVÁLLALATI KATEGÓRIA – ELŐZŐ ÉVES ÁRBEVÉTEL 1 MILLIÁRD ...

Tovább Szólj hozzá

ekereskedelem webáruház online vásárlás ekereskedő elektronikus kereskedelem magyar ekereskedelem év internetes kereskedője

2017. ápr 12.

Egyre jobban szeretünk vásárolni a neten

írta: vecseilaszlo
Egyre jobban szeretünk vásárolni a neten

Az EU 16 és 74 év közötti lakosságának 84 százaléka használta az internetet 2016-ban, és kétharmaduk (66 százalék) vett vagy rendelt termékeket vagy szolgáltatásokat online. Összehasonlításképpen ez az arány 50 százalék volt 2007-ben - jelentette csütörtökön az Eurostat.

Forrás: Világgazdaság

"A listavezetők a britek, a dánok és a németek: ők az EU-s átlagnál jóval többen, vagyis tíz internetezőből több mint nyolcan vásároltak termékeket vagy szolgáltatásokat online 2016-ban, ez számokban az Egyesült Királyságban a netezők 87 százalékát, Dániában 84 százalékát, és Németországban pedig 82 százalékát jelenti.

Ugyanakkor" ... >>

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
| ...

Tovább Szólj hozzá

2017. ápr 11.

Már sms-ben is küldhetsz és fogadhatsz pénzt, netbank sem kell hozzá

írta: vecseilaszlo
Már sms-ben is küldhetsz és fogadhatsz pénzt, netbank sem kell hozzá

Magyarországon is elérhető a PayPal személyek közötti elektronikus fizetési megoldása, a PayPal.Me, a szolgáltatással egyszerűen és biztonságosan küldhetnek és fogadhatnak pénzösszegeket egy személyre szóló link segítségével, amelyet bármilyen webes felületen, de akár sms-ben is eljuttathatnak a címzettnek.

Forrás: Pénzcentrum

"A PayPal közleménye szerint a PayPal.Me szolgáltatás segítségével bárkitől egyszerűen igényelhetünk pénzt egy általunk létrehozott egyedi link elküldésével. A biztonságos link küldése minden webes felületen működik, így a fizetési igény e-mailben, chat ablakban, vagy például közösségi média posztban is eljuttatható a címzettnek. A fogadó félnek a fizetéshez nincs más dolga, mint a kapott ...

Tovább Szólj hozzá

paypal online vásárlás

2017. ápr 10.

Az AMP jelentősége a webshop SEO-ban

írta: vecseilaszlo
Az AMP jelentősége a webshop SEO-ban

Az Accelerated Mobile Pages (AMP) lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy pillanatok elérje a keresett tartalmat. Az AMP technológiájával megtámogatott betöltési ideje akár töredéke is lehet a hagyományos betöltődési időknek, ezáltal a felhasználó elégedett, nem zárja be az oldalt, illetve növekszik az elköteleződése is az oldal iránt.

Forrás: Kulcsszo.hu
Szerző: Evenich András

"Az AMP bevezetésének egyik oka az volt, hogy az egyre terjedő okostelefon tulajdonosok gyorsabb elérést szerettek volna. Ez sajnos technológiai korlátokba ütközött, hiszen növeli a költségeket és a rendszer bonyolultságát is a mobil és asztali verziókra való megfeleltetés. Foglalkozni azonban mindenképpen kell dologgal, hiszen a felhasználók fele, ...

Tovább Szólj hozzá

trendek seo mobiltelefon okostelefon smartphone Accelerated Mobile Pages (AMP)

2017. ápr 07.

Átlépte a bűvös határt a hazai online kiskereskedelem

írta: vecseilaszlo
Átlépte a bűvös határt a hazai online kiskereskedelem

Elérte a bűvös, éves 1 milliárd eurós értékhatárt az összesített hazai online kiskereskedelmi forgalom. A forintban kifejezve mintegy 310 milliárdos online piac, 2016-ban arányaiban háromszor gyorsabban bővült a teljes hazai kiskereskedelemnél, a jelenlegi növekedési ütem korlátai azonban már látszanak – derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös felméréséből.

Forrás: Világgazdaság Online

"A teljes magyar kiskereskedelmi forgalom 3,9 százaléka már internetes értékesítésből származik. Miközben a kiskereskedelem egésze 2016-ban csak hozzávetőleg 6 százalékkal bővült, addig az online piac 18%-kal tudta növelni bevételeit. A növekedési korlátok jelei azonban már látszódnak, így a szektor 2017-ben minden eddiginél ...

Tovább Szólj hozzá

online kereskedelem ekereskedelem online vásárlás elektronikus kereskedelem magyar ekereskedelem

2017. ápr 06.

A 10 legfontosabb trend, amit követni kell a sikeres webáruházhoz

írta: vecseilaszlo
A 10 legfontosabb trend, amit követni kell a sikeres webáruházhoz

Az online kereskedelem már korántsem a munkanélküliek megmentője. Hatalmas a verseny, és nőnek a vásárlói elvárások is. Ha valódi sikert akarunk elérni, muszáj a trendeknek megfelelően folyamatosan fejleszteni. Zajdó Csaba, a Webshop-experts ügyvezető igazgatója a legfontosabbakat osztotta meg a Piac & Profit konferenciáján.

Forrás: Piac & Profit
Szerző: Timár Gigi

" Big data és adatelemzés

Ahogy a weben böngészünk, digitális lábnyomokat hagyunk magunk után, amiből a kereskedők következtetéseket vonhatnak le a későbbi viselkedésünkre vonatkozóan – erre épül az adat alapú perszonalizáció. Egy modern e-kereskedő már nem mutathatja minden vásárlónak ugyanazt a kínálatot, azt testre kell szabnia. Nemcsak a látvány lehet más, ...

Tovább Szólj hozzá

trendek online kereskedelem ekereskedelem elektronikus kereskedelem

2017. ápr 05.

Három e-kereskedelmi szektornak megy neki az EU

írta: vecseilaszlo
Három e-kereskedelmi szektornak megy neki az EU

Az e-kereskedelmet is elérte az Európai Bizottság vizsgálatának sorozata. Azzal vádol több nagy céget a videojátékos, a konzumer elektronikai és a szállásfoglalási piacon, hogy országonként más-más árat ajánlanak a vásárlóknak, vagy bizonyos EU tagállamokat ki is zárnak a vásárlásból.

Forrás: HWSW
Szerző: Habók Lilla

"Három antitröszt vizsgálatot indít el egyszerre az Európai Bizottság olyan videojátékkal, elektronikai eszközökkel és hotelfoglalással is foglalkozó turisztikai cégek ellen, amelyek a feltételezés szerint versenyellenes kereskedelmi gyakorlatot folytattak - az ügyben érintett például a Steam mögött álló Valve, öt videojátékkiadó, továbbá az Asus, a Philips, a Pioneer, valamint a Denon és Marantz. A ...

Tovább Szólj hozzá

online kereskedelem törvény ekereskedelem online vásárlás elektronikus kereskedelem

2017. ápr 04.

Már híreket, zenét és filmet is mobilon fogyasztunk

írta: vecseilaszlo
Már híreket, zenét és filmet is mobilon fogyasztunk

Okostelefont mára közel 4 és félmillióan használnak hazánkban, 90 százalékuk valamilyen tartalmat is rendszeresen fogyaszt a mobilján.

Forrás: eNET

" Az okostelefonok minden más eszközt pótolni tudnak: a hírek, cikkek olvasása és a zenehallgatás mellett már nemcsak rövid videókat, hanem filmeket is nézünk rajtuk. Mindezekhez pedig a telefonra töltött fájlok helyett egyre inkább veszünk igénybe online lehetőségeket – derül ki az eNET – Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” friss kutatásából, amely az okostelefonos tartalomfogyasztási szokásokkal foglalkozik.

4,5 millió okostelefon-használó hazánkban

Az eNET 2016 októberében végzett online kutatása alapján okostelefont mára a felnőtt magyar internetezők 86 ...

Tovább Szólj hozzá

trendek mobiltelefon okostelefon smartphone

2017. ápr 03.

Keresőoptimalizálás 2017-ben erre készüljünk fel, de nagyon

írta: vecseilaszlo
Keresőoptimalizálás 2017-ben erre készüljünk fel, de nagyon

A keresőoptimalizálás 2017-ben ismét nagy kihívások elé állítja a szakmát. Változóban vannak az internet-használati szokások, óriási tartalmi dömping közepén vagyunk. Az internetet és a keresőt használók egyre gyorsabb válaszokat akarnak, és egyre pontosabbat.

Forrás: Kulcsszo.hu
Szerző: Evenich András

"Az online marketingnek és a hirdetéseknek köszönhetően egyre nehezebb felkelteni a figyelmet, márpedig a keresőben ma már ez az elsődleges cél. A keresőoptimalizálás eszköztára rengeteg lehetőséget kínál a marketing támogatására, hiszen míg a hirdetés során megpróbálunk eljutni a lehető legtöbb emberhez akit érdekelhet a termékünk, addig a keresőoptimalizálás során lehetővé tesszük hogy a termékünket egyébként is ...

Tovább Szólj hozzá

trendek seo

2017. már 31.

A mesterséges intelligencia és a chatbotok éve

írta: vecseilaszlo
A mesterséges intelligencia és a chatbotok éve

A Telenor Csoport kutatása bemutatja az idei év világszerte meghatározó technikai trendjeit.

Forrás: MediaPiac

"A chatbotok egyre több ügyfélszolgálati feladatot látnak el, fontos lesz, hogy felelősen használjuk a mesterséges intelligenciát, egyre több helyen alkalmazzák majd a dolgok internetét, a mobilinternet eléri az 5 gigabites sebességet, ugyanakkor a felhasználók mind inkább belefáradnak a közösségi médiába.

2017-ben egy másik fontos átalakulásnak leszünk majd szemtanúi: bár az Y-generáció tagjai idejük jelentős részét töltik appok és közösségi oldalak használatával, e tevékenységükben az idén jelentős változásra kerül majd sor. Közel tíz éve használhatjuk a Facebookot és társait, és láthatjuk ezeken a nap 24 ...

Tovább Szólj hozzá

trendek

2017. már 30.

Ma van az eCommerce Expo 2017!

írta: vecseilaszlo
Ma van az eCommerce Expo 2017!

Elmentem előadni a 2. eCommerce Expo-ra! Ott keressetek.

reklamtorta2016.jpg

Üdv,
Laci
az eKeres

 

És az eredmény:

20170330_104443_6807.jpg

Éppen prezentálok: (Rendhagyó) Ellenőrző lista: Mire figyeljünk webáruház indításkor?
Lásd: https:// www.slideshare.net/ vecseilaszlo/ vecsei-lszl-ekereskedelmi-t ervezsi-s-megvalstsi-speci alista-rendhagy-ellenrz-li sta-mire-figyeljnk-webruhz -indtskor

 

20170330_104538_6809.jpg

Biztos valami okosat akarok mondani 

 

20170330_105005_6822.jpg

Éppen 'az online értékesítés aránya az EU-ban, a 10-249 fős kkv-k körében' résznél járva

 

20170330_171026_7378.jpg

Kerekasztal beszélgetés: Stratégia, jog, informatika, marketing - melyikre helyezzük a fókuszt az indulásnál?
Résztvevők: Magony Szilvia , Csányi Zoltán , jómagam és Polgár Norbert

 

20170330_171057_7380.jpg

Biztos fontosat mondtam, mert ...

Tovább Szólj hozzá

magyar ekereskedelem E-commerce Expo Budapest Ecommerce Expo

2017. már 29.

Az e-kereskedelem és a nyereségadózás alapvető nemzetközi összefüggései

írta: vecseilaszlo
Az e-kereskedelem és a nyereségadózás alapvető nemzetközi összefüggései

Forrás: MAZARS
Szerző: H. Nagy Dániel

Webáruház: az államhatáron átnyúló vállalkozási tevékenység
Az elektronikus kereskedelem alapvetően árucikkek és szolgáltatások eladása, vásárlása, illetve cseréje, melynek specialitása, hogy a felek közötti kommunikáció csatornáját az internet adja. Az ügylet így ún. távollévők között kötött szerződésként jön létre. Ez egy fogyasztói szerződés, amelyet távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak [ld. 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 4. § 10. pont] .

A webes értékesítésnek ez a ...

Tovább Szólj hozzá

online kereskedelem törvény ekereskedelem elektronikus kereskedelem