Hatékony Facebook hirdetés készítése és bizonyítása
2017. november 09. írta: vecseilaszlo

Hatékony Facebook hirdetés készítése és bizonyítása

Ma már hazai viszonylatokban is egyre elterjedtebb nézet, hogy a Facebook hirdetés is lehet költséghatékony és konverzió fókuszú, mégis a marketing keret felosztása során – sajnos sok esetben – még mindig egy alulértékelt hálózatról beszélhetünk. Az alábbiakban gyakorlati példákon keresztül szemléltetjük ennek ellenkezőjét, továbbá szó lesz olyan mérési tippekről is, melyek elegendő muníciót adhatnak az ügyfél, főnök, vagy akár egy munkatárs meggyőzésénél is.

Forrás: Klikkmánia
Szerző: Rozek Milán

"A magyar digitális reklámpiac
Ahogy a világ, Magyarország is az online marketing – egy kis túlzással – forradalmát éli, és bár egy kicsit lassúbb tempóban, de hazánk szakemberei is egyre inkább hisznek a digitális piac erejében. Az IAB Hungary legfrissebb adatai szerint 2016-ban 68,38 milliárd forintot tett ki a hazai reklámpiac digitális szegmense, mely 22%-os növekedést jelent a korábbi évhez képest.

Bár az email marketingre fordított kiadások stagnálnak, a mobil 79%-kal növekedett, így mostanra már egy 16,7 milliárdos szegmensről beszélhetünk.

A globális szereplők térnyerése tovább folytatódik, és az egyértelműen egyeduralkodó Google mellett, a Facebook is egyre nagyobb szeletet harap ki magának (jelenleg 51 százalékos aránnyal képviseltetik magukat a digitális piacon belül).

IAB Hungary – AdExpect 2017 from IAB Hungary
Bár a fenti számok önmagukban is igen beszédesek, ennek ellenére a Facebook sikeressége még mindig megkérdőjelezhető. Hatékonyságban mégis hogyan előzhetnénk meg egy olyan hálózatot, amely rendületlenül a legnépszerűbb keresőmotort szolgáltatja itthon, és a piaci részesedése 99%-os?

A Facebook hirdetés hatékony menedzselése
A fenti kérdésre részben választ kapunk, amennyiben erre őszintén válaszolunk: Egy héten hány órát használjuk a Facebook-ot, ill. valamely alkalmazását?

Ha visszatekintünk, hogy milyen láthatatlanul kúszott be a mindennapi életünkbe és vált annak szerves részévé, akkor ez már alapvetően félelmetes. Abba pedig már bele se merünk gondolni, hogy mennyi mindent tudhat rólunk az oldal (érdeklődési körök, felhasználói szokások, demográfiai csoportok, stb.). Már nem releváns az az általános közvélekedés (talán soha nem is volt), hogy a felhasználók a Facebook-on immunisak a hirdetésekre, mert oda kikapcsolódni járnak, ill. az ismerőseikkel beszélgetni.

Az emberek ezen a csatornán is fogékonyak a hirdetésekre, a Facebook pedig nem fél kihasználni azt a töménytelen mennyiségű adatot, amellyel az egyes üzeneteket rendkívüli pontossággal juttathatja el a megfelelő személyekhez!

Facebook hirdetés kampányfelállítás
Ahogy az AdWords esetében, úgy a Facebook-on is fontos a" ... >>

fb-ads.jpg

VecseiLaszlo.blog.hu - Ingyenes e-kereskedelmi és online marketing szakmai tudástár - hírblog.

Kulcsszavaim: online kereskedelem | online vásárláse-kereskedelem | elektronikus kereskedelem | magyar e-kereskedelem | webáruház | üzleti modell | online marketing | eMail marketing | keresőmarketing | SEO | tartalommarketing | Google | Alibaba Group | Amazon |

Továbbá: E-kereskedelem a világban 2016 - eCommerce in the world 2016

E-kereskedelmi hírek a nagyvilágból angolul - naponta többször is. Csatlakozz te is! Daily eCommerce News Facebook | eCommerce news in Facebook: daily, fresh & colourful. Join! Daily eCommerce News Facebook

JAVASOLJ - HASZNÁLD - OSZD MEG!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr9313068150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása