Miért nem jutnak célba marketing emailjei elég jó arányban, és miért landolnak a promóciók fülön vagy a spam mappában?
2017. július 26. írta: vecseilaszlo

Miért nem jutnak célba marketing emailjei elég jó arányban, és miért landolnak a promóciók fülön vagy a spam mappában?

Szinte nem telik el nap, hogy ne kérdeznék tőlünk olvasóink vagy ügyfeleink a fenti kérdéseket. Az alábbi írásban összefoglaljuk mindazt, amit különböző szakmai forrásokból, de leginkább az egyik legjelentősebb hazai email marketing szolgáltatóként tapasztalatból tudunk.

Forrás: Sales Autopilot
Szerző: Csepregi Balázs

"Átgondolta mennyi pénzt veszít, ha nem érnek célba marketing emailjei?
Kérem ne engedje, hogy átcsusszanjon a radarja alatt ez a nem elég “szexi” a téma, csak mert nem a legújabb marketing csodafegyverről van szó!

A marketing emailek kézbesítési arányának maximalizálása látszólag talán a rendszergazdára tartozik, de valójában minimum a marketing vezető felelősségi köréhez kapcsolódik. Ha nem csinálják jól, egészen konkrétan 40 ponton (!) vesz ki a zsebéből pénzt azáltal, hogy itt is elveszít egy pár olvasót, meg ott is. Még egyszer mondom: 40 helyen veszít pénzt, ha nincs résen! Ami pedig a legalattomosabb az egészben, hogy borzasztó nehéz kimutatni, hogy egészen pontosan mennyit is veszít. Az egyetlen gyanús jel, hogy valószínűleg óriási a veszteség, amikor van egy olyan versenytársa, aki komolyan veszi a témát, és valahogy neki “sokkal könnyebb”, és sokkal jobban is megy az online üzletága, online biznisze.

Most hogy kicsit helyére tettük a téma fontosságát ugye bele is vághatunk?

A kérdésnek két jelentősen elkülönülő része van:
(i.) Miért kerülnek SPAM-be a marketing emailek?
(ii.) Miért kerülnek az emailek a promóciók fülre, vagy az ezzel egyenértékű mappába, fülre, stb. a különböző email szolgáltatók esetén?

Menjünk szépen sorjában!
Amikor marketing email-jei célba juttatásán fáradozik, akkor első lépésként az első védelmi vonalon kell túljutni, úgyhogy kezdjük a spam mappa témával.

Tényleg ilyen bonyolult lenne az e-mail küldés?
Nem. Amíg egyenként küldi az email-eket, addig nincs benne semmi bonyolult!

Abban a pillanatban azonban, amikor"... >>

email-marketing-spam.jpg

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
| szakmai anyagok | Hasznos webes eszközök | Szakirodalom | Állás |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr4412651377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása