Milliókat kaszálhatsz, ha jól bánsz a vásárlóiddal
2017. június 21. írta: vecseilaszlo

Milliókat kaszálhatsz, ha jól bánsz a vásárlóiddal

A bizalom - ahogy az élet más területein is - az internetes vásárlások alkalmával is kulcsfontosságú. A Vatera és az eNET piackutató reprezentatív felmérése megmutatja a hazai online vásárló gondolkodását.

Forrás: DigitalHungary

"Netes vásárlásainkat szívesebben fizetjük utánvéttel, és vonakodunk csomagautomatákba rendelni a kiválasztott terméket. Ebből is látszik, milyen kiemelt szerep jut a virtuális adásvételek során a bizalom kérdésének, hiszen úgy kell döntenünk a vásárlásról, hogy általában előzetesen nem tudjuk kézbe venni a termékeket, és az eladó boltját sem vehetjük szemügyre. Ezért is vizsgálta az eNET és a Vatera közös kutatása a magyar netezők online vásárlásokhoz kapcsolódó attitűdjét és az internetes adásvételekkel szembeni bizalom mértékét, illetve ennek okait.

Az online vásárlók felét már érte kellemetlen meglepetés
A piackutató és az online piactér felnőtt internetezőkre reprezentatív felmérése1 szerint a hazai netezők 84 százaléka rendszeresen vásárol online, míg 40 százalékuk legalább havonta egyszer. „Adataink szerint az online vásárlók felének volt már valamilyen negatív tapasztalata. A legfőbb gond, amit a válaszadók 21 százaléka említett, hogy a megrendelt termék nem olyan volt, mint a webáruházban feltöltött termékfotón. 19 százalékuk a késedelmes, 16 százalékuk pedig a nem teljesült kiszállítást tette szóvá, míg 13 százalékuk azt nehezményezte, hogy hibásan érkezett meg a rendelt termék” – nyilatkozta Kis Gergely, az eNET partnere.

Mindegy, honnan, csak olcsó legyen?
A negatív tapasztalatokban minden bizonnyal meghatározó szerepet játszik az a tény is, hogy az online vásárlás során sokak számára" ... >>

enet-vatera-nezetok-online-vasarlasi-szokasai01.jpg

enet-vatera-nezetok-online-vasarlasi-szokasai02.jpg

enet-vatera-nezetok-online-vasarlasi-szokasai03.jpg

 

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
| szakmai anyagok | Hasznos webes eszközök | Szakirodalom | Állás |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr7812584223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása