2017. ápr 20.

Félnek a digitális démontól a logisztikában

írta: vecseilaszlo
Félnek a digitális démontól a logisztikában

Az iparág szerint különösen a környezetvédelem területén van szükség mielőbbi intézkedésekre. Egy tanulmány kimondja, hogy a logisztikában az erőteljes költségnyomás akadályozza a hosszú távú innovációk bevezetését.

Forrás: DigitalHungary

"Versenyhelyzet, környezetvédelmi követelmények, digitális technológiák, új iparági szereplők, hiány a képzett sofőrökből – a logisztikai cégek nem szűkölködnek kihívásokban, ahogy arra a Continental 2016-os Mobilitás Tanulmánya is rávilágít. A kutatásban megkérdezett logisztikai szakemberek több mint fele aggódik, hogy az iparág lemaradhat a digitalizáció előretörésével. Egyharmaduk véli úgy, hogy a digitális átállás nincs hatással a szállítás üzletágára. Egyötödük pedig nem lát lehetőséget a szektor digitalizálására. Sőt, 9 százalékuk még azt is állítja, hogy jelenleg nem zajlik semmi olyan az iparágban, ami a digitalizációhoz kapcsolódna.

A kutatás során az iparág szakemberei egyöntetűen elismerik az innovatív szoftveres megoldások szükségességét és hozzáadott értékét. Ugyanakkor nagy kihívást látnak az egységes hálózati lefedettség biztosításában, az adatok megosztásában, az intelligens adatkapcsolás, a valós idejű adatközlés, valamint az adatvédelem tekintetében. A megkérdezett szakértők úgy vélik, hogy" ... >>

eker-logisztika.jpg

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
| szakmai anyagok | Hasznos webes eszközök | Szakirodalom | Állás |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

Szólj hozzá

online kereskedelem logisztika elektronikus kereskedelem