Ez a 6 dolog az üzleti siker titka! [az e-kereskedelemben is! - a szerk. ]
2017. március 27. írta: vecseilaszlo

Ez a 6 dolog az üzleti siker titka! [az e-kereskedelemben is! - a szerk. ]

Az üzleti siker titka kis túlzással olyan, mint a Szent Grál! Nagyon sokan keresik és kutatják, de csak nagyon kevesen akadnak rá a valódi megoldásra. A legtöbb esetben ez azért van így, mert egy konkrét dolgot keresnek, valami olyan csodaszert, ami kézzel fogható, ami azonnal hat, ami kis túlzással olyan, mint egy fájdalomcsillapító gyógyszer, ami néhány percen belül csillapítja például a fejfájást. Amennyiben nem most kezdte a szakmát, bizonyára ön is tisztában van azzal, hogy ez a hozzáállás a legrosszabb, hiszen lehetetlen egyetlen dologtól, és pláne azonnali sikert várni, mert az üzleti siker titka sokkal összetettebb, mint azt sokan gondolnák, ergo minden esetben több tőről fakad.

Forrás: Kulcsszo.hu
Szerző: Evenich András

"Mindez különösen igaz abban az esetben, ha egy vállalkozás jelentős része online részleggel rendelkezik, vagy a virtuális világban próbál érvényesülni, ahol ma már sokkal nagyobb a versengés.

Honnan ered az üzleti siker titka?

Mi sem bizonyítja ezt jobban más, minthogy csak Magyarországon egy átlagos évben több ezer vállalkozást alapítanak, ám 90 százalékuk rövid időn belül kénytelen befejezni tevékenységét. Ilyenkor sokan, így bizonyára ön is felteszi a nagy kérdést, hogy vajon miért, illetve mitől lehet az, hogy míg egyik vállalkozás az egekig tör, és nagyon sikeres, addig a másik csak döcögősen indul be, egy harmadik pedig az első évben csődbe megy? Talán vannak, akik ismerik, hogy mi az üzleti siker titka? Netán valakiknek sokkal több kezdeti tőke áll a rendelkezésükre?

Ezekre a kérdésekre nehéz válaszolni, éppen ezért sokan gondolják úgy, hogy az üzleti sikerhez fontos jókor lenni a jó helyen. Nyilván ez, a vakszerencse is lényeges lehet hozzá, de azért érdemes olyan alapvetésektől indítani a kutatást, minthogy egy vállalkozás vezetőjének bizonyára szenvedélyesen kell rajongania a saját vállalkozásáért, azért amit csinál, és nem unottan felkelni minden reggel, és unottan nekikezdeni a munkának. A bukások ugyanis sok ember kedvét elvehetik attól, hogy megvalósíthassák álmaikat, de soha nem szabad feladni, mindig hinni kell abban, hogy jobbak és többek vagyunk, mint mások, hogy olyant tudunk biztosítani és adni, amire korábban valakik azt mondták: ez lehetetlen vagy elérhetetlen, esetleg megvalósíthatatlan. Ha ön is sikeres vállalkozó akar lenni, akkor meg kell álmodnia valamit, tenni érte, és addig menni, küzdeni, amíg végül össze nem jön.

Persze mindez a legnagyobb klisé, amit a téma kapcsán elmondhatunk, éppen emiatt most inkább rátérnénk a gyakorlati tanácsokra, amelyek az üzleti siker legfontosabb titkaiként mindenképpen megszívlelendő tanácsok, ha" ... >>

eker-uzleti-siker.jpg

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
| szakmai anyagok | Hasznos webes eszközök | Szakirodalom | Állás |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr9812362465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása