Van esélyünk egy akkora multira, mint az Amazon?
2017. március 20. írta: vecseilaszlo

Van esélyünk egy akkora multira, mint az Amazon?

A logisztikai, ipari, raktározási lehetőségeket nyújtó ingatlanok piaca nem tartozik a népszerűségi listák éléhez az olvasottsági statisztikák alapján, pedig a hatalmas alapterületű fejlesztések, a több tízezer embernek munkát adó egységek, a mindenki életét meghatározó üzleti tevékenységek és a mindennapi kényelmünket egyre inkább befolyásoló e-kereskedelem háttérintézményei igencsak fontosak. A tavaly karácsonykor tapasztalt elosztási problémák (rengetegen csak hónapos késéssel kapták meg az interneten időben megrendelt termékeiket) felnyitották sokak szemét, hogy mégis mennyire meghatározó az, ami a háttérben történik.

Forrás: Portfolio - a gazdasági hírforrás

"A piac legnagyobb hazai szereplője, a Prologis tartott évértékelőt a szektor várható európai és hazai növekedéséről, illetve a cég tavalyi eredményeiről, amit a Portfolio kérdéseire reagálva Kemenes László, a cég magyarországi ügyvezetője kiegészített a lehetséges kockázatokkal is.

Ezek befolyásolják a jövőt

1. A logisztikai piac túlteljesítése a gazdasági ciklushoz viszonyítva
Az egyre erősödő strukturális mozgatórugók között megjelent egy új elem, az e-kereskedelem, aminek robbanásszerű növekedése komoly növekedési hátteret biztosít a szektor számára. Érdekesség, hogy míg az Egyesült Államokban mintegy 7,5 négyzetméternyi ipari ingatlan jut egy háztartásra, addig Európában ez 2,5 négyzetméternyi, ami Magyarországon még alacsonyabb. Nem vagyunk még egy nagy raktározó nemzet, ellentétben az amerikaiakkal, akiknél tv-s sorozatokat is rendeznek a magára hagyott miniraktárak tartalmára való licitálásból.

2. Kitartó gazdasági növekedés Európa szerte
Az EU és Magyarország várható GDP növekedése a következő évekre" ... >>

raktar.jpg

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok  |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr3312315955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása