Vásárlás közösségi oldalakról: Jó, ha tudjuk!
2017. február 20. írta: vecseilaszlo

Vásárlás közösségi oldalakról: Jó, ha tudjuk!

Érdemes többet megtudni arról a felhasználóról, akitől online vásárolunk. Egyre többen használják a közösségi online felületeket vásárlásra is. Azon túl, hogy rendkívül kedvező ajánlatokkal, és a kényelmes vásárlás ígéretével is kecsegtet, biztonsággal akkor vásárolhat igazán a fogyasztó, ha elég körültekintően jár el. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság összeállította, mire érdemes figyelni, ha közösségi oldalakról vásárolunk.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

"Jelenleg is folyó hatósági ellenőrzések
Mivel egyre többen vásárolnak online felületekről, a fogyasztóvédelmi hatóság is kiemelt figyelmet fordít a szektor ellenőrzésére. A hatósági ellenőrzés eredményességét egy internetes, úgynevezett IT labor is segíti. A vizsgálat kiterjed a közösségi oldalakon értékesítő vállalkozásokra is.

Tájékozódjon az eladó kiléte felől!
Tudjuk meg, kitől vásárolunk! Ez sokszor nem olyan egyértelmű, mint az első látásra tűnik. Előfordul, hogy magyar nyelvű a felhasználó fiókot létrehozó webáruház, vagy a weboldal domainje „.hu”-ra végződik, mégis a mögötte álló cég nem Magyarországon van. Ez pedig megnehezítheti panasz esetén az ügyintézést. Az is gyakran visszatérő probléma, hogy" ... >>

social-buying.jpg

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok  |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr2312263680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása