Átment az iparkamara ötlete, aggódhatnak a webáruházak
2017. január 13. írta: vecseilaszlo

Átment az iparkamara ötlete, aggódhatnak a webáruházak

Megtizenháromszorozódott a legkisebb kiszabható bírság mértéke, így ismételt jogsértés esetén a webáruházaknál 200 ezer forinttól indul a fogyasztóvédelmi bírság.

Forrás: Origo

"Az Országgyűlés december 13-án megszavazta, hogy ismételt jogsértés esetén a legkisebb fogyasztóvédelmi bírság 200 ezer forint lehet a webáruházaknál, miközben más boltoknál az alsó határ csak 15 ezer forint – az ötletet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara adta, írja közleményében a Blokkk.com. A tizenháromszoros bírsághatár-emelés csak a webáruházakat érinti.

Nincsenek veszélyben a vásárlók
Az már bebizonyosodott, hogy a valóban nagyszámú hiba többsége adminisztratív vétség, ráadásul általában olyan csekély súlyúak, hogy semmilyen módon nem veszélyeztetik a vásárlók egészségét, testi épségét, biztonságát, vagy éppen pénzügyi érdekeit.

Például ha" ... >>

buntetes.jpg

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e- Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok  |  Hasznos webes eszközök  |    Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr5712089635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása