Webdesign - Foursquare & Apple? - Lokális SEO
2013. január 24. írta: vecseilaszlo

Webdesign - Foursquare & Apple? - Lokális SEO

vecseilaci_49x61.jpg

Lopni jó, de kitől mennyit - Ergománia

"Tanulni jó azoktól, akik több pénzt, időt és energiát tudtak beleölni olyan megoldások kutatásába, amire nekünk nem igazán van elég erőforrásunk. A használhatóság terén mi még csak a műfordítások korát éljük, Kazinczyt tudom ismételni. Persze ez nem arról szól, hogy nem kell eredeti megoldásokon törnünk a fejünk, de amíg nem jártuk ki az óvodát, addig ne álmodozzunk PhD-ről. A lelketlen másolásnak is megvannak veszélyei, amiről pl. a uxmyth.com-on olvashat a nagyközönség a legkiválóbb magyar szerzők (Gócza Zoltán, Kollin Zoltán) tollából.

Bár az érvek egy részével lehet vitatkozni, például amikor Joshua Portert idézik, hogy ha másolja valaki az Amazont, vagy a Facebookot az nem jó ötlet, mert amikor valaki másol, akkor nem tudja, hogy mik motiválták a döntéseket és a másolás által nem közvetlenül reagálunk ügyfeleink igényeire. Joshua Porter azonban részben téved, mert a jó másolás lényege pont a beleélés és átérzés. Aki olvasta a zseniális Borgestól Pierre Menard a Don Quijote szerzőjét az tudja, hogy egy művész vagy mester is kezdetben a másolásból tanul a legtöbbet, mert ennek kapcsán megérti és átérzi a motivációkat egy egy alkotás kapcsán.

A legnagyobb gond, hogy a másolás (copy) és lopás (steal) kapcsán az utóbbi mentalitást dicsérve (mert az átgondolással is együttjár) az írások többsége a riogatásra fókuszál. Lehet, hogy bizonyos szituációkban, bizonyos embereknek az agyatlan lopás következtében kialakult helyzetek fejtöréseket okoznak, de nekünk magyaroknak nem ez a problémánk. Minket a lopásra meg kell tanítani, mert ellentétben a csodált nyugatiakkal, mi ehhez sem értünk." ... >>


Gigászok csatájába tévedt a Foursquare - HWSW
"A helyfüggő szolgáltatások körülbelül két éve kezdtek látványos terjedésbe, és ahogyan az okostelefonok már szinte minden felhasználó zsebében ott vannak, úgy a lokációfüggő szolgáltatások is a niche piacokról becsúsztak a középpontba. A Foursquare a nagyok között találta magát.

Friss pletyka, hogy az Apple és a Foursquare tárgyalóasztalhoz ült és az Apple valószínűleg integrálni fogja a Foursquare helyadatbázisát saját térképszolgáltatásába, illetve további elemekkel bővíti a fegyverarzenált a Google helyi szolgáltatásai ellen. Egy hasonló akciót már tető alá hozott az Apple korábban," ... >>


13 Semantic Markup Tips For 2013: A Local SEO Checklist - Search Engine Land
"ne of the least-tapped areas of local business website optimization continues to be semantic markup. Semantic markup can increase chances that information from your website will be highlighted in search engine results pages via rich snippets, attracting greater attention and clickthroughs. So, read on and use this checklist to see if you’re exploiting all elements possible for your local business website.

While special markup likely may not directly improve your rankings in search, it does apparently increase clickthrough rate or “CTR,” as consumers are more drawn to your site’s listings. The increase is reportedly 15% on average, and potentially higher!

Just this increase in CTR alone could benefit your rankings over time, as clickthroughs can influence rankings; so, there are a few reasons why semantic markup is worthwhile. Semantic markup optimizes for Google, Bing, and Facebook search, too." ... >>

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg! 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr185031245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása