Kiszállt a Facebookból az egyik nagytulajdonos
2012. augusztus 24. írta: vecseilaszlo

Kiszállt a Facebookból az egyik nagytulajdonos

vecseilaci_49x61.jpgMegvált szinte a teljes részesedésétől a Facebook egyik legelső befektetője, Peter Thiel azt követően, hogy a múlt héten először nyílt meg a lehetőség a bennfentesek számára az elsődleges részvénykibocsátás óta a részvények értékesítésére. A befektető több mint 1 milliárd dollárt keresett a Facebooknak köszönhetően, ami hatalmas hozamot jelent, hiszen először mindössze félmillió dollárral szállt be a cégbe. 

Forrás: Portfolio.hu

"A múlt héten először adhattak el a bennfentesek Facebook-részvényeket azóta, hogy megtörtént az elsődleges részvénykibocsátás. A társaság egyik korai befektetője, Peter Thiel élt is a lehetőséggel és csaknem összes részvényétől megvált - derül ki az amerikai felügyeletnek benyújtott dokumentumokból. A befektető még 2004-en félmillió dollárért vásárolt magának Facebook-részvényeket, valamint beszállt 2006-ban egy 25 millió dolláros feltőkésítésbe is, ami akkor 500 millió dollárra értékelte a vállalatot. A technológia szektor legendás befektetője, aki részt vett a PayPal megalapításában, végül összesen több mint 1 milliárd dollárt keresett Facebook-befektetésén.

Már az elsődleges részvénykibocsátás során túladott részvényei nagy részén Peter Thiel. Az IPO-ra 38 dolláron került sor májusban, akkor 640 millió dollárt keresett a befektető. A tőzsdére lépés óta azonban" ... >>

Peter_Thiel_facebook.jpg 

E-MAIL MARKETING KONFERENCIA 2013
E-mail marketing a Facebook forradalom után

Időpont: 2012. szeptember 13.
Helyszín: Budapest, Danubius Hotel Gellért | 1111 Budapest, Szent Gellért tér 1.

HASZNÁLD A KÓDOT ÉS SPÓROLJ 10.000Ft-OT! KÓD: VECSEIL-2012
(a Részvételi díjnál válaszd a 'Partnereinken keresztüli jelentkezés esetén: 25.000 Ft + áfa' opciót)

.

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg! 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr624726038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása