Eltűnt a Facebook értékének fele
2012. augusztus 10. írta: vecseilaszlo

Eltűnt a Facebook értékének fele

vecseilaci_49x61.jpg Újabb történelmi mélypontra, 20 dollár alá süllyedt a Facebook-részvények ára a New York-i tőzsdén. Az évtized tőzsdei bevezetéseként beharangozott Facebook-papírok csütörtökön délután a 19,8 dolláros szintet is elérték, majd a Nasdaq zárásakor 20,04 dolláron állt az árfolyam, ami májusban 38 dolláron indult. Vagyis a cég alig három hónap alatt elveszítette a tőzsdei értéke csaknem felét, jelenleg így a piaci kapitalizációja 37,6 milliárd dollár.

Forrás: Index
Szerző: Gordon Gekko

"A cég a múlt héten tette közzé a tőzsdei kibocsátása utáni első nyilvános pénzügyi jelentését, amiben ugyan dinamikus növekedésről számolt be, ezzel mégis elmaradt az elemzői és részvényesi várakozásoktól. Akkor egy nap alatt 20 százalékot esett az árfolyam, és azóta is folyamatosan csúszik lefelé az egyre-másra érkező rossz hírek miatt. A facebookos játékokat futtató Zynga látványos tőzsdei összeesése, és az azt követő botrányok (illegális bennfentes kereskedéssel vádolják a cég több vezetőjét, akik félmilliárd dollárért adtak el részvényt a pocsék üzleti jelentésük kiadása előtt) ugyanúgy rosszat tesznek a cég kilátásainak, mint azok a tanulmányok, amelyek hamis Facebook-felhasználók több tízmilliós számát feszegetik.

A csütörtöki zuhanás okai között" ... >>

Facebook_arfolyam.jpg INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg! 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr634704139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása