Kevesebb banner-jellegű kép kell a weblapokra
2012. július 06. írta: vecseilaszlo

Kevesebb banner-jellegű kép kell a weblapokra

vecseilaci_49x61.jpgA felhasználók, egy eye-tracking vizsgálat tapasztalatai szerint nemhogy közömbösek, hanem egész egyszerűen negligálják a stock fotókat, unják a bonyolult termékválasztó táblázatokat és egyértelműen bannereknek nézik, így figyelmen kívül hagyják a weboldalak felületén megjelenő banner-szerű képeket. 

Forrás: SG - Informatika & tudomány

"Mindez az Atreo Kognitív Kutató Intézet legutóbbi vizsgálatából derült ki, melyet az Invitel, a távközlési piac kiemelt szereplője újratervezés előtt álló weboldalán végzett. Az eye-tracker olyan, különlegesen érzékeny kamerákból álló rendszer, amely milliméterre pontosan rögzíti, mit néz meg a vizsgálati alany egy honlapon, egy reklámanyagon, prospektuson, termékcsomagoláson, bolti polcsoron vásárlás közben, vagy az utcán sétálva, kocsit vezetve.

"A weboldalunk újratervezés előtt áll, éppen ezért fontosnak tartottuk, hogy kutatást végeztessünk azzal kapcsolatban, hogy az oldalon mi működik jól és mi kevésbé. Ebben az esetben azonban nem kizárólag eye-tracking vizsgálatot készíttettünk, hanem kértünk mellé usability szakértői elemzést is" - mondta el Liptay Gabriella, az Invitel marketingkommunikációs igazgatója. "A kutatás és az elemzés közösen világított rá, hogy" ... >>

eye_tracking_amazon.jpg

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg! 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr764620804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása