Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV): Az e-kereskedelem - A PTC oldalak útján szerzett jövedelem
2012. július 04. írta: vecseilaszlo

Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV): Az e-kereskedelem - A PTC oldalak útján szerzett jövedelem

vecseilaci_49x61.jpg Az internetes jövedelemszerzés egyik speciális, terjedőben lévő formája az ún. PTC (paid to click) oldalak használata, melynek során a magánszemély az oldalon megjelenített hirdetések megtekintése után kap bizonyos pénzösszeget. Noha az „ingyen pénz” ígéretével sok csaló oldal is előáll (ezek általában arról ismerhetők meg, hogy irreálisan magas jövedelmekkel kecsegtetnek), léteznek stabil, ténylegesen is működő, a kifizetéseket rendszeresen teljesítő oldalak is (pl. Neobux, Clixsense).

"A PTC-oldalakon történő regisztráció lehetőségét igénybe vevő magánszemélyek bevételszerzése a „hagyományos” bevételszerző tevékenységekhez képest atipikusnak tekinthető. A magánszemélynek a hirdetési folyamatban betöltött szerepe lényegében az, hogy a PTC-oldal által a szerződő partnerei (a hirdetésüket terjeszteni kívánó oldalak) javára kifejtett hirdetési szolgáltatásban „fogyasztóként” jelentkezik. A PTC-oldal arra vállal kötelezettséget, hogy a partnerei hirdetését meghatározott számú potenciális fogyasztóhoz eljuttatja. A PTC-oldalak működésének az az alapgondolata, hogy a hirdetési szolgáltatás egy megtekintőre jutó költségei előre kalkulálhatók. E költség ismeretében a PTC-oldal a tevékenységet akkor is nyereséggel végezheti, ha a kiadások egy részét - hirdetés-megtekintésenként 0,1-1 cent közötti összeget - az oldal közvetlenül a megtekintő részére fizeti ki. E költség tehát annak biztosítása érdekében merül fel, hogy a regisztrált személyek garantáltan megtekintsék a hirdetést.

Tényleges „szolgáltatásnyújtás” tehát csak a PTC-oldal és a hirdető vállalkozások viszonylatában érhető tetten. A magánszemély nem tekinthető a PTC oldal olyan teljesítési segédjének („alvállalkozójának”), aki a szolgáltatás nyújtásában közreműködik. A magánszemély a folyamatban ténylegesen végső fogyasztóként van jelen, annak ellenére, hogy ezen minőségét tőle „megvásárolják”.

Az Szja tv. 1.§ (3) bekezdése szerint" ... >>

NAV_e-kereskedelem.jpg

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg! 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr624620766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása