Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV): Az e-kereskedelem - Az elektronikus számla
2012. június 01. írta: vecseilaszlo

Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV): Az e-kereskedelem - Az elektronikus számla

Internetes kereskedelemről lévén szó, a számlázással összefüggésben megkerülhetetlen az elektronikus számlázással összefüggő legfontosabb tudnivalók összefoglalása.


Forrás:
Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

"Az Áfa tv. 174.§ (1) bekezdése értelmében számla papíron vagy elektronikus úton egyaránt kibocsátható. A 259.§ 5. pontja szerint elektronikus úton kibocsátott számla: a termék beszerzője, szolgáltatás igénybevevője részére az adatok vagy - digitális tömörítés felhasználásával - adatállományok elektronikus úton történő továbbítása, személyes rendelkezésre bocsátása telefonvezetékes, rádiós, optikai vagy egyéb elektromágneses rendszeren keresztül, elektronikus adatfeldolgozás céljára.

Az elektronikus számlázás számlakibocsátónál történő bevezetése nincs hatósági engedélyhez kötve, az adózó maga választja meg (akár számlánként) az alkalmazott számlázási módot.

Az Áfa tv. 175.§ (1)-(4) bekezdései alapján számlát elektronikus úton kibocsátani, illetőleg ilyen alapon rendelkezésre álló számlára a törvényben szabályozott jogot alapítani kizárólag abban az esetben lehet, ha a számla és az abban foglalt adattartalom sértetlensége és eredetiségének hitelessége biztosított.

Az említett követelménynek való megfelelés érdekében az elektronikus úton kibocsátott számlát" ... >>

 
INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr374554344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása