Utálják az emberek a Google személyes találatait
2012. május 25. írta: vecseilaszlo

Utálják az emberek a Google személyes találatait

Nem fogadta kedvezően az átlagfelhasználó a Google perszonalizált keresési találatainak bevezetését, ráadásul a jelek szerint később sem érzik az emberek pozitívnak a funkciót - derül ki egy amerikai kutatásból.

Forrás: HWSW
Szerző: Dojcsák Dániel

"Az AYTM Market Research egy 400 fős mintán végzett kutatása szerint az internetfelhasználók kifejezetten nem szeretik, hogy az eddig személytelennek hitt találati oldalon megjelennek a barátok, ismerősök tartalmai és preferenciái. Ugyan a Google eddig is a személyes profil alapján állította sorrendbe a találatokat, tehát a lista már jó ideje személyes, de a felhasználók eddig ezzel nem szembesültek. A semlegesnek látszó találati listát ugyanis nem hasonlította össze az átlagember egy másik felhasználóéval, ez maximum a SEO kérdésekkel foglalkozó szűk réteg szokása volt.

Félelem a személyes találatoktól
A laikus felhasználók többsége minden bizonnyal meg van győződve arról, hogy eddig ugyanazokat a találatokat kapta, mint mindenki más. Az ismerősök és a Google+ körök bevonása viszont egyfajta megvilágosodást jelentett mindenkinek, hiszen a személyes elemek látványosan beépülnek a listába.

A kutatás válaszadóinak 45,4 százaléka határozottan szeretné, ha ugyanazt a találatot kapná, mint mindenki más és nem részesítik előnyben a személyes találati listát. Ez viszont éppen ellentétes a Google törekvéseivel, ami azt az irányt követné, hogy a szolgáltató által épített profil alapján a legrelevánsabb találatok kerüljenek előre. Ami egyébként egy teljesen természetes igény is lehetne, de a törésvonalat a hatékonysághoz szükséges személyes információk kezelése és elemzése jelenti.

Az AYTM jelentése szerint a felhasználóknak" ... >>

 
INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg!
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr944516137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása