Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV): Az e-kereskedelem - A távolsági értékesítés az általános forgalmi adóban
2012. május 24. írta: vecseilaszlo

Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV): Az e-kereskedelem - A távolsági értékesítés az általános forgalmi adóban

Az Ektv. kapcsán érintenünk kell egy további kérdést. A törvény hatályát szabályozó 1.§ (1) bekezdés rendelkezései szerint ugyanis e törvény rendelkezéseit alkalmazni kell mind a Magyar Köztársaság területéről nyújtott, mind a Magyar Köztársaság területére irányuló információs társadalommal összefüggő szolgáltatásra.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

"Az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás más részes állama területén letelepedett, a Magyar Köztársaság területére irányuló szolgáltatást nyújtó szolgáltatókra a rendeletben meghatározott követelmények nem terjednek ki (azzal, hogy az Ektv-nek a származási ország elvét nem sértő rendelkezéseit e szolgáltatókra is alkalmazni kell).

Az internetes értékesítéssel összefüggésben tehát előfordulhat, hogy a terméket magyar fogyasztó külföldi kereskedőtől vásárolja, illetve fordítva: magyar kereskedőtől külföldi fogyasztó vásárol. Ez felveti, hogy mely állam forgalmi adója fogja az ügyletet terhelni.

Az Áfa tv. 30.§-ából az alábbi rendelkezések olvashatók ki:
Az ún. Közösségen belüli adómentes értékesítés szabályainak alkalmazására csak akkor van lehetőség, ha" ... >>

 
INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr164520551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása