Igazi túrós táska virtuális pékségből
2012. május 22. írta: vecseilaszlo

Igazi túrós táska virtuális pékségből

A QR-kód itthon még kevesek által ismert technológia, pedig külföldön már a kiskereskedelembe is kezd beépülni. 

 

Forrás: Index
Szerző: lica

"A Nellymoser Boston bevásárlóközpontjában végzett felmérése alapján például a karácsonyi szezonban az üzletek 7,2 százaléka használt QR-kódot. A kód megjelenik az áru mellett, a vevők ezt okostelefonjukkal leolvasva plusz információt kapnak a termékről.

A kiskereskedők többnyire csak erre használják a QR-kódot, hogy további információt adjanak a termékekről. Jellemzően a tizen- és huszonévesek olvassák le a kódot, mely elsőre jó poénnak tűnik, de a sokadik leolvasás már nem nyújt annyi érdekességet, hogy tartósan is használják ezt a lehetőséget a vásárlók – legalábbis a tapasztalatok ezt mutatják.

Pedig a felhasználási lehetőségek végtelenek, de még nagyon gyerekcipőben jár az egész. Egy amerikai barkácsbolt például használati utasításokat, bútorok összeszerelési útmutatóját köti QR-kódokhoz. Vagyis a vásárló megveszi a terméket, kap hozzá egy kódot, otthon pedig meg tudja nézni videón, hogyan kell összerakni a bútort – mindezt segítségként a hivatalos leírás mellé. Érdemes volt használni a QR-kódot, a vásárlások száma megháromszorozódott néhány hét alatt.

Újfajta felhasználási módként is elkezdték használni a QR-kódot virtuális boltokhoz. A vásárlók" ... >>

QR kód és a tehenek! Rendhagyó és sikeres online - offline marketing akció 


INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg! 

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr354520149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása