Netbankok – A pénzügyintézés jövője (?)
2012. április 13. írta: vecseilaszlo

Netbankok – A pénzügyintézés jövője (?)

A jelenlegi gazdasági helyzet a pénzügyi piac minden szereplőjét rákényszeríti a költségek lefaragására. A pénzügyi szolgáltatók kiadásainak csökkentésére több módszer is kínálkozik, melyek közül az egyik leghatásosabbnak az online felületen keresztüli ügyintézés, azaz a netbanki szolgáltatás nagyobb fokú elterjesztése bizonyulhat.

Forrás: NRC
Szerző: Horváth Tibor

"A szolgáltatás használata mindkét félnek kedvező: a bankok ügyfelei gyorsabban, kényelmesebben, és olcsóbban tudják intézni pénzügyeiket, a bankok pedig kiadásaikból tudnak lefaragni, hiszen az online ügyintézés lényegesen kevesebb erőforrást igényel, mint a mai napig legelterjedtebb, személyes ügyintézési mód. A fő kérdés az, hogy mivel tudnak a bankok még több ügyfelet rávenni arra, hogy pénzügyeik intézéséhez elsősorban az online felületeket válasszák. Az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. 1000 fő, 18-69 éves, lakossági folyószámlával rendelkező internetező megkérdezésével a Netbank kutatás keretében e témát vizsgálta meg közelebbről.

Az internet adta lehetőségeket a felhasználók az élet legtöbb területén megpróbálják kihasználni. Az azonnali információszerzés, a kényelmesebb, gyorsabb ügyintézés, az egyszerűbb kapcsolattartás mind-mind olyan előnyök, amelyet az internet nyújtani tud. A világháló előnyeivel a különböző szolgáltatók is próbálnak élni. Egyre nagyobb számban találkozunk olyan online megoldásokkal, melyeket a különböző szolgáltatók kínálnak ügyfeleiknek. A cél a kiadások lefaragásán túl az elégedettség növelése is egyben.

Több szolgáltatás online megoldásaihoz hasonlóan, a netbankok szerepe is jelentősen megnövekedett az utóbbi években. A" ... >>

 

 

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
|  szakmai anyagok 
 |  Hasznos webes eszközök  |   Szakirodalom  |   Állás  |
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr344379822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.16. 18:46:38

Azért az igazi bankban jobban megbízom!
süti beállítások módosítása