A mobiljátékok húzhatják az alkalmazás boltokat
2012. április 06. írta: vecseilaszlo

A mobiljátékok húzhatják az alkalmazás boltokat

A teljes használatban lévő mobiltelefon állomány negyede okostelefon a magyar piacon a GKIeNet és a T-Mobile által jegyzett internetgazdasági jelentéből. A kutatás most a mobiljátékokra fókuszált. E szerint az ügyességi és a logikai játékok a legnépszerűbbek, de lényeges mindeközben a közösségi élmény is. A kártya- és szerencsejátékok a legdrágábbak.

Forrás: MediaPiac.com

"A mobilalkalmazás-boltok legnépszerűbb termékei a mobiljátékok, ezen belül is az ügyességi és logikai játékok - olvasható a GKIeNET és a T-Mobile közös kutatásában, amely az internetgazdaságról ad képet. A mobiljátékok terjedését dinamizálja az okostelefonok terjedése: 2011 augusztusának végén a teljes hazai, használatban lévő mobilállományból (9,6 millió darab) 2,4 millió volt okostelefon.

A mobiljátékok kulcsszerepe a piacon nem újkeletű: a 90-es évek második felétől jelentősen hozzájárultak egy-egy készülék sikeréhez. Az okostelefonok elterjedése ehhez a komplexebb grafikai és számítási igényű programok futtatásának lehetőségét adta hozzá. Az újabb lépést a nem készüléktől, hanem platformoktól függő mobil piacterek megjelenése jelentette, ez ugyanis a fogyasztónak adta a választási lehetőséget - olvasható az elemzésben. Mobilján" ... >>

Kapcsolódó cikk:
Mobilos játékosok, játékos mobilok (GKIeNET) 

 

 

INGYENES TUDÁSTÁR: Az e-Kereskedelem és az e-Business Magyarországon
szakmai anyagok
 | Hasznos webes eszközök | SzakirodalomÁllás.
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr324362974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása