Élet a Facebookon túl
2012. március 14. írta: vecseilaszlo

Élet a Facebookon túl

Nehéz felvenni a versenyt a nagy amerikai mogul népszerűségével, így a többi közösségi oldal számára a szakosodás vagy a versenytárs hátán való felkapaszkodás lehet a járható út.


Szerző: Heszler Róbert
Forrás: Market!ng & Media (print) magazin 2012.03.01. XVII/3.

"Nem egyszerű a Facebookon kívüli közösségi oldalakról cikket írni, ugyanis a megkérdezettekkel való beszélgetések során rendre mindig a Facebooknál lyukadtunk ki. Az amerikai közösségi site sikerét ez mutatja igazán: mostanra világviszonylatban is viszonyítási ponttá vált. Vannak ugyan olyan országok, ahol egyes helyi oldalak verni tudják a Facebookot, de az már biztos, hogy Magyarország nem ezek közé tartozik. Ezzel el is jutottunk az Iwiwhez, amely a 2000-es évek közepének sikertörténete után újabban mintha szitokszóvá kezdene válni. Online szakmai körökben, konferenciákon, blogokban elkezdték teljesen leírni a hazai közösségi site-ot. „Az Iwiwről már szerintem nem is érdemes beszélni" - erősíti meg feltevésünket Radisics Milán közösségi média szakértő, a SocialTimes.hu alapítója. "Az Iwiw esetén az alapprobléma az volt, hogy elaludtak a fejlesztéssel. Valamint időközben trendi lett jelen lenni a Facebookon, ami miatt rengeteg felhasználót vesztettek, és azok számára is érdemes lett váltani, akik korábban nem értették, hogy miért kellene még egy Iwiwet használniuk" -mondja Hernádi Gábor, a HD Marketing ügyvezetője.

Rossz megítélés
Holott a „halott Iwiw" még elég szép életjeleket mutat. A millió feletti napi látogatószáma ugyan már a múlté, viszont az év első heteiben napi átlagban csak elért 603 ezer egyedi látogatót, s a külföldről érkezőket nem számolva is 546 ezres ez a szám. Ezzel a Startlap és a Freemail után a harmadik leglátogatottabb hazai weboldalnak számít. Ennél lényegesebb, hogy az elmúlt fél évben" ... >>
(folytatás: Market!ng & Media (print) magazin 2012.03.01. XVII/3.)

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az e-Commerce, e-Business, ill. a magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, m-Commerce témakörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

INGYENES TUDÁSTÁR: szakmai anyagok | Hasznos webes eszközök | SzakirodalomÁllás.
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr554311982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása