Mit mérhetünk a social médiában?
2012. március 12. írta: vecseilaszlo

Mit mérhetünk a social médiában?

Egyre jobban kezd kikristályosodni a social, mint az online marketing egyik meghatározó területe. Kezdetben a téma körül rengeteg bullshit indult el, különösen önjelölt “prófétáknak” köszönhetően, akik nem átallottak olyan kijelentéseket tenni például, hogy csak Facebook oldalak lesznek a jövőben, a websiteok lehúzhatják a rolót.

Forrás: SEO Könyv - Old SEOs never die, they just lose their rankings.
Szerző: Boros Norbert

"Viszont lassanként a social szakma módszertana is csiszolódott, ezért egyre izgalmasabb lesz. A social médiában is fontos üzletileg, hogy ismeretes legyen: a befektetett erőfeszítések milyen arányban állnak az eredménnyel?

Az alábbiakban a két legjelentősebb szereplő, a Facebook és a Twitter lehetséges KPI mutatóit mutatom be.

Google Analytics kitérő: A legnagyobb social hálózatok integrálva
2011 végén jelentették be, hogy a Google Analyticsben lehetőség van a weboldalak social interakcióinak nyomon követésére. Ez vonatkozhat többek között a +1-ekre, Facebook likeokra, LinkedIn megosztásokra. A jelentések az Audience szekcióban találhatók Social néven, és a következő mutatók állnak rendelkezésre:

  • Engagement: Megmutatja, hogy összesen hány látogató kattint social sharing eszközre, és hány látogató nem. Ez segíthet nyomon követni, hogy az adott website látogatói milyen arányban osztják meg a tartalmakat.
  • Action: A social események számát mutatja az adott weboldalon (+1 klikkek, Tweetek stb).
  • Pages: Azokat az oldalakat mutatja, amelyeken a legnagyobb számú social aktivitások történtek.

Mely teljesítmény mutatókat követhetjük nyomon a socialben?" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az e-Commerce, e-Business, ill. a magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, m-Commerce témakörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

INGYENES TUDÁSTÁR: szakmai anyagok | Hasznos webes eszközök | SzakirodalomÁllás.
Javasolj - Használd - Oszd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr334311887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása