A Cellum Londonban mutatta be biztonságos mobilfizetési megoldását - A magyar CellPay technológia a nyugat-európai piacokon is bevezethető
2012. március 02. írta: vecseilaszlo

A Cellum Londonban mutatta be biztonságos mobilfizetési megoldását - A magyar CellPay technológia a nyugat-európai piacokon is bevezethető

A londoni Mobile Payment and NFC konferencián a mobil fizetés és vásárlás idén várható trendjeiről cserélnek eszmét az iparág képviselői. A háromnapos rendezvény szponzora a magyar Cellum-csoport, a CellPay biztonságos mobilfizetési rendszer fejlesztője. A társaság fejlesztésében készült el az a MasterCard Mobile szolgáltatás, amelynek világpremierjére tavaly ősszel Magyarországon került sor, és a közeljövőben újabb piacokon debütál. Az innovatív technológia nem szolgáltató-függő. A magyar cég CellPay rendszere globálisan bevezethető megoldást kínál a bankok és mobilszolgáltatók ügyfeleinek: ezt mutatta be Kóka János, a Cellum elnök-vezérigazgatója az Orange, a Visa, a Deutsche Telecom, a Telefónica, a Telecom Italia és más nemzetközi vállalatok vezetőinek.

Forrás: PRIM Online

"A MasterCard, az FHB, a Magyar Telekom, a Telenor és a Cellum együttműködésében tavaly októberben debütált MasterCard Mobile szolgáltatás első magyarországi tapasztalatai pozitívak, hamarosan újabb országokban várható a bevezetése. A technológia alapja a Cellum-csoport által fejlesztett CellPay megoldás, amely úgy változtatja a mobiltelefont virtuális pénztárcává, hogy az alkalmazást használó banki ügyfelek nemcsak gyorsan és egyszerűen, hanem maximális biztonság mellett fizethetnek a készülékükkel.

A CellPay egy úgynevezett távoli mobil fizetési elérést (Mobile Remote Payment – MRP) biztosító szolgáltatás, amely nem tévesztendő össze a nemzetközi piacokon fellelhető, hasonlóan népszerű, úgynevezett érintkezés nélküli (Near Field Communication – NFC) alkalmazásokkal, hanem sok szempontból azok alternatívájának vagy kiegészítőjének tekinthető. A Cellum innovációjának lényege az „eltört titok” technológia, ahol a pénzügyi és egyéb adatoknak egy része" ... >> 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr264163478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása