Így kerülheti el a csaló webshopokat
2012. február 01. írta: vecseilaszlo

Így kerülheti el a csaló webshopokat

Az általános tapasztalat szerint gyorsabb és biztonságosabb az internetes vásárlás, de azért jobb óvatosnak lenni.

 

Forrás: FN24
Szerző: Varjasi Viktor

"Olcsó, gyors és biztonságos, hatalmas árbevételt termel és rohamosan nő az e-kereskedelem Magyarországon – ez a piac meghatározó szereplőinek egyöntetű véleménye, és való igaz, hogy a vásárlók is rákaptak az utóbbi években az internetes shoppingolásra. A pozitív tapasztalatok ellenére azonban nem árt körültekintőnek lenni [...].

Az eltűnt hűtő nyomában
Alig egy héttel ezelőtt a rendőrség felszólítására bezárták a Redcoon nevű internetes boltot, amiért a tőlük vett, szokatlanul kedvező áron kínált háztartási gépeket nem szállították ki a vásárlóknak. A szóban forgó webshop, egy népszerű német internetes bolt nevét viselte, amelyhez, mint később kiderült, semmilyen kapcsolat nem fűzte. Az ügynek több károsultja is lehet, az elsők közt egy hűtőgépet rendelő asszony tett panaszt.

A Redcoont a Bolthely.hu, e-kereskedelmi szolgáltatásokat kínáló cég szoftverével működtették, amíg le nem leplezték az átverést. A kamubolt feltűnően kedvező árai több árösszehasonlító weboldal kínálatában is megjelentek.

A Bolthely.hu Kft. a Hír24-nek írt levelében közölte, hogy a webáruház szoftverüket bejegyzett gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, illetve egyéb adószámmal rendelkező szervezetek vehetik igénybe. A kereskedés megkezdéséhez elengedhetetlen a szerződés illetve az általános szerződési feltételek elfogadása, valamint a szoftver díjának rendezése.

Hozzátették, hogy a szerződésben szereplő adatokat saját lehetőségeikhez mérten igyekeznek ellenőrizni (például az online cégjegyzékkel), de ők kizárólag technikai hátteret biztosítanak, a tartalmat a webáruházat üzemeltető fél tölti fel. Törvényi kötelezettségük az ellenőrzésre nincsen, az elhelyezett tartalmakért nem felelősek – jegyezték meg.

A Bolthely.hu szerint" ... >> 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr333969177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása