Külföldi webshopból olcsóbb a vásárlás
2011. december 05. írta: vecseilaszlo

Külföldi webshopból olcsóbb a vásárlás

A karácsonyi vásárlással még a forint jelenlegi, gyenge árfolyamával számolva is tízezrek spórolhatóak meg, derül ki a nemzetközi online fizetések vezető szolgáltatója, a PayPal által készített féléves árjelentésből.

Forrás: MediaPiac

"A vállalat különböző termékek árait hasonlította össze Ázsiában, Nyugat- és Közép-Európában, illetve az Egyesült Államokban. Az eredmények szerint azonos termékek árai között hatalmas különbségek lehetnek a különböző országokban. A Samsung Galaxy Tab 10.1 tablet PC például szolgáltatótól függetlenül a magyarországi 166.900 forintos átlagár helyett az Egyesült Államokból nettó 76.000 forintért vásárolható meg online, míg egy klasszikus Levi’s 501 farmernadrág 27.800 forint helyett akár 10.700 forintért is beszerezhető szintén az Egyesült Államokból. A technikai termékek piacán jelenleg elsősorban az ázsiai és az egyesült államokbeli árak a leginkább versenyképesek, köszönhetően a még mindig stabilan gyenge árfolyamú dollárnak és az olcsó ázsiai előállítási költségeknek. Divatcikkek esetén pedig gyakran az Egyesült Királyság árai a legkedvezőbbek.

Przemek Pluta, a PayPal közép- és kelet-európai regionális igazgatója a következőket nyilatkozta az összehasonlítás kapcsán: „A karácsonyi vásárlások közeledtével megpróbáltunk minél tárgyilagosabb jelentést készíteni, hogy segíthessünk a lehető legtöbb pénzt megspórolni, ezért több mint ötven online áruház árait hasonlítottuk össze Ázsiából, Amerikából, Németországból, Romániából, Magyarországról, Görögországból, Portugáliából és az Egyesült Királyságból.” – mondta el az igazgató.

Hol érdemes vásárolni?
Az összehasonlítás győztesei" ... >>

Add a Twitter-hez

Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a
Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr793430453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása