Ami miatt nem jelennek meg a bejegyzéseid a rajongóid oldalán – az Edgerank
2011. december 04. írta: vecseilaszlo

Ami miatt nem jelennek meg a bejegyzéseid a rajongóid oldalán – az Edgerank

Nagyon sokszor hallhatjuk az EdgeRank szót Facebook rajongói oldalak kapcsán, de nem biztos hogy mindenki pontosan tudja mit is jelent ez a kifejezés. Ennek bemutatására született az edgerank.net weblap, amit most lefordítottunk, hogy az angolt kevésbé ismerők is tájékozottak legyenek.

Forrás: BESOCIAL

"Az edgerank-et magyarul jobb híján rangsorolásnak nevezzük és az alábbi bejegyzéssel igyekszünk tisztázni mit is jelent, ami talán sokatoknak nagy segítségére lesz, akár üzleti, akár privát célokra használjátok a Facebookot.

Az edgerank kiszámításához a Facebook algoritmusa három tényezőt vesz figyelembe:

  • Kapcsolat (affinity score): a poszt létrehozója és olvasója közti bárminemű kapcsolat
     
  • Súlyozás (weight): a kapcsolat típusa szerint meghatározott pontszámokat ér a bejegyzés létrehozása, az arra kapott like-ok, a hozzászólások és az abban szereplő tag-ek száma is
     
  • Idő (time): az az időszak, ami az olvasó utolsó kapcsolatteremtése óta eltelt (tehát amikor például utoljára lájkolta egy bizonyos oldal vagy személy posztját)


Tulajdonképpen mit határoz meg ez a rangsor?
A válasz egyszerű:" ... >>

 

A Facebook EDGE rank mélyebb szintű magyarázata

"A korábbi bejegyzésemben szó esett az EDGE rank szerepéről és bemutattam, hogy miért nem az fontos egy Facebook közösségi oldalon, hogy kinek mennyi rajongója van, hanem hogy ezek a rajongók mennyire aktívak. Most az EDGE rank “kocka” magyarázata következik, amit korábban tudatosan egyszerűsítettem le." ... >>

Forrás: Internetvallalkozas.com
Szerző: Miklovicz Norbert online marketing szakértő

(kapcsolódó YouTube videó: Facebook Edgerank Algorithm Explained)

 

 

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a
Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr473430433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása