Dübörögnek a vásárlói közösségek: milliárdos üzlet lett itthon is
2011. november 18. írta: vecseilaszlo

Dübörögnek a vásárlói közösségek: milliárdos üzlet lett itthon is

Itthon is dübörögnek az online vásárlói klubok, és egyre komolyabb forgalmat bonyolítanak le a kuponoldalak is. A hasonló filozófia mentén működő, a vásárlói közösségeknek jelentős kedvezményt nyújtó oldalak ma már milliárdos forgalmat bonyolítanak le, a növekedésük egyelőre töretlen. Mfor.hu-háttér.

Forrás: Menedzsment Fórum - Induló tőke minden napra
Szerző: Székely Sarolta

"Magyar sikercég francia mintára
Az első online vásárlói klub (vente-privee.com) Franciaországban kezdte meg a működését 2001-ben. Azóta már 6 országban jelent meg a szolgáltatásával, az évek alatt pedig 1500-ra növelte alkalmazottai létszámát, és 50-80 százalékos kedvezményt tud nyújtani a tagjai számára a luxustermékekből. A vállalat piaci értéke ma már 3 milliárd dollár. "Sikerüket néhány évvel később más országokban is másolni kezdték, így 2006-ban Spanyolországban elindult a BuyVIP, 2007-ben a német Brands4friends. Előbbit az Amazon, utóbbit pedig az eBay vásárolta meg 200 millió euróért" - mondta egy keddi sajtótájékoztatón Kiss Gergely, a GKIeNET ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, hogy ezek az oldalak minden fél számára előnyös tulajdonságokkal bírnak, hiszen míg a vásárlóknak kedvező áron kínálja a termékeket az exkluzitivás jegyében, addig a márkák számára lehetővé teszik a felesleges áruk hatékony értékesítését úgy, hogy a cég nem veszít az imázsából.

A magyar kuponos oldalak is többnyire külföldi mintákat követnek" ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr313382670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása