Így adózna, aki az interneten adja el megunt dolgait
2011. november 17. írta: vecseilaszlo

Így adózna, aki az interneten adja el megunt dolgait

A kormány javaslata szerint az nem életszerű, ha az eladási attitűd alapján sorolja a hatóság üzletszerűnek az ingóságok eladását: sokkal jobb ezt értékhez kötni.


Forrás: Napi Gazdaság
Szerző: F. Szabó Emese

"Az adótörvényhez a kormány által benyújtott egyik módosító javaslat indoklása szerint életszerűvé kívánja tenni azt a jelenleg bizonytalan adózási helyzetet, ami többek között az internetes piactereken tapasztalható. A Vatera.hu oldalhoz hasonló portálokon termékeket értékesítő magánszemélyeknek nem kell adót fizetniük, ha az eladásaikat nem üzletszerűen végzik, hanem eseti jelleggel adnak el megunt dolgaikat.

Ezt sokan úgy értelmezik, hogy minden termékről állítható, hogy ilyen, s egyáltalán nem fizetnek adót - holott valójában üzletszerűen kereskednek. Márpedig ezen ügyletek után jövedelemadót és járulékot is kell fizetni - áfabeli besorolása a bevétel függvénye.

Mi az, hogy üzletszerű?
Eddig az ellenőrzések során azt kellett mérlegelnie a hatóságnak," ... >>

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr963382638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása