A Google riválisa lehet a kuponos cég
2011. november 08. írta: vecseilaszlo

A Google riválisa lehet a kuponos cég

Hétszázmillió dollárnyi részvény eladásával lépett tőzsdére a Groupon nevű, közösségi vásárlási szolgáltatásokat kínáló ismert internetes cég. A pénzügyi elemzők még nem látják előre, hogy a cég Google méretű óriássá növi-e ki magát, vagy látványos kudarcot fog vallani.

Forrás: [origo]

"A Google tőzsdére vonulása óta egyetlen internetes cég sem hajtott végre annyira sikeres részvénykibocsátást, mint a Groupon, amely termékek és szolgáltatások akciós megvételét biztosító kuponokat kínál felhasználóinak. Az első részvényjegyzés során 700 millió dollárhoz jutott hozzá a cég, ami ugyan elmarad a Google 2004-ben begyűjtött 1,7 milliárd dollárjától, de még így is rekordnak számít. A Groupon-részvények kezdeti ára 16 és 18 dollár közötti összeg volt, végül azonban 20 dollárért keltek el. A cég értékét a tőzsdére lépés után 13 milliárd dollárra becsülik.

Elvben mindenki nyer a kuponokkal
A három éve alapított és egyelőre csak az Egyesült Államokban működő Groupon teljesen új modellt tudott meghonosítani az internetes hirdetési piacon. A közösségi vásárlós oldal olyan kuponokat értékesít, amelyek akkor lépnek életbe, ha elég vevő dönt a megvásárlásuk mellett. Az ügyes mechanikának köszönhetően a vásárlók érdekeltek lesznek abban, hogy minél több ismerősüket értesítsék az akcióról. A grouponos vásárlás nem jár kockázattal: bár a vásárláskor zárolják a termék vagy szolgáltatás árát a felhasználók bankszámláin, ha a kívánt akciós árat" ... >>  

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr123362892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása