Internet Hungary: puha fizetési fal lenne a megoldás?
2011. október 12. írta: vecseilaszlo

Internet Hungary: puha fizetési fal lenne a megoldás?

Változtatniuk kell a hazai internetes tartalomszolgáltatóknak, az online hirdetések ugyanis nem termelnek elegendő bevételt – mutatott rá az Internet Hungary-n tartott előadásában Rónai Balázs, a Napi Gazdaság ügyvezető igazgatója. Tomás Bella, a Szlovákiában bevezetett egykapus fizetési rendszert szállító Piano Media vezetője szerint Magyarország ideális terep lenne egy ilyen konstrukcióhoz.

Forrás: Napi Gazdaság
Szerző: Diószegi József

""Nincs ingyen ebéd" - volt olvasható Rónai Balázs, a Napi Gazdaság ügyvezető igazgatójának prezentációjában azzal kapcsolatban, hogy az online hirdetésekből származó bevétel kevés, új forrásokat kell keresniük a tartalomtulajdonosoknak. A tartalmak fizetőssé tételének alapfeltétele, hogy legyen egyszerű fizetési modell, illetve egyszerre sok szereplő vezesse be a fizetős szolgáltatást - mutatott rá Rónai Balázs az Internet Hungary-n tartott előadásában. A fizetős modell bevezetésének egyértelmű előnye, hogy erősödik a tartalom, ugyanakkor hátránya, hogy pénzbe kerül a fogyasztónak.

Több modellt is ismertetett a Napi Gazdaság ügyvezetője, így például" ... >>

 

Internet Hungary 2011 riportok, vélemények a YouTube-on:

 


Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr853296837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása