A legnépszerűbb elgépelt domain nevek
2011. szeptember 19. írta: vecseilaszlo

A legnépszerűbb elgépelt domain nevek

Bár a legtöbben a keresők segítségével jutunk el a meglátogatni kívánt weboldalakra, még mindig vannak olyanok, akik a böngészőjükben a teljes webcímet begépelve teszik meg ugyanezt.


Forrás: Domain abc
Szerző: Lónárt Attila

"A felhasználók a leggyakrabban a facebook.com címet gépelik be, melyet a google.com cím követ. Ennek megfelelően, a typosquatting-ra (félregépelt domain nevekkel történő csalásra) leginkább alkalmas domain név a faceboook.com.

A fenti megállapításokra jutott Chris Finke, aki egy hat hónapos felmérés keretében elemezte a böngészők címsorába begépelt webcímeket. Finke ezt saját fejlesztésű Firefox kiegészítőjének segítségével tudta megtenni, melynek neve URL Fixer. Ez a hasznos kiegészítő kijavítja az általunk rosszul begépelt webcímeket. Így ha például beírjuk a google.con címet, a kiegészítő észleli a tévedést és felajánlja, hogy amennyiben kívánjuk, kijavítja a tévesen begépelt címet google.com-ra.

Finke több mint 7,5 millió begépelt webcímet elemzett és kiderítette, hogy a facebook.com messze a leggyakrabban begépelt domain név, ugyanis háromszor népszerűbb, mint a második helyezett google.com (bár ez utóbbi még mindig a legnépszerűbb weboldal).

Ezt az magyarázza, hogy a kereséseket sokan a böngésző keresési- vagy címsorába gépelik ahelyett, hogy elnavigálnának a google.com oldalára. Ugyanezen okokból, a Yahoo a hetedik legnépszerűbb cím, viszont az öt legnépszerűbb domain között található.

A top 10-es lista
Az első tíz leggyakrabban begépelt domain nevek listája a következőképpen alakul:" ... >>

 
 

 

 

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen. 

A teljesség igénye nélkül minden egy helyen: szakdolgozatok, értekezések, elemzések e-kereskedelem és online marketing témákban - évenkénti bontásban.
Hasznos webes eszközök: 
online marketing, e-kereskedelem, eBusiness, website tervezés, web-design, ergnomónia, website tipográfia, SEO, SEM, SMO, site optimalizálás és társaik.
Szakirodalom: könyvek, kiadványok online marketing, webáruház, e-Kereskedelem témakörökben.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr683227485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása