Karácsonyi csaló a Vaterán és a Teszveszen
2011. január 03. írta: vecseilaszlo

Karácsonyi csaló a Vaterán és a Teszveszen

Közvetlenül karácsony előtt, az ajándékozási lázat és kényszert kihasználva profi csaló borzolta a Vaterán és a Teszveszen vásárlók idegeit. Tudjuk, mindig vannak mások hiszékenységéből profitálók az aukciós portálokon, de ebben az esetben a kárösszeg nagysága és a professzionális végrehajtás miatt az eset mindenképpen figyelmet érdemel.

Forrás: Prim Online

"Az eladó mézesmadzagja információnk szerint egy komoly digitális tükörreflexes fényképezőgép-váz volt, melyet a magyarországi beszerzési ár harmadáért kínált. Az alacsony árat azzal indokolta, hogy az épp kifutott modellből hozzájutott angliai beszerzője egy 94 darabból álló, raktáron maradt mennyiséghez. A licitálók ösztönös bizalmatlanságát részletes és segítőkész válaszaival feloldotta, 10-12 munkanap szállítási időt, garanciát, folyamatos kapcsolattartást, futárcégnél nyomonkövetési számot, értékbiztosítást ígért. A kérdésekre nem rögtön válaszolt, hogy ne állítson „valótlant”, előtte mindig kikérte az „angliai kapcsolata” véleményét. A tamáskodóknak megadott egy linket, egy „konkurens” weboldalét, ahol korábban hasonlóan nyomott áron lehetett ilyen termékhez jutni. Még arra is ügyelt, hogy az általa hirdetett" ... >>


UPDATE:
Intenzíven zajlik a vaterás csalás felderítése

A Vatera december 30-án megjelent cikkünk (Karácsonyi csaló a Vaterán és a Teszveszen) nyomán állásfogalást küldött szerkesztőségünknek (Prim Online - a szerk.), melyet változtatás nélkül közlünk, hogy az eset kapcsán az olvasók minden fontos részletet megismerhessenek.

Forrás: Prim Online

"A Vatera felhasználók védelme érdekében számos lépést bevezetett, hogy még biztonságosabbá tegye az online piacteret. Az eladók ellenőrzése szigorú banki rendszeren keresztül történik az által, hogy regisztrációjukat egy saját bankszámlaszámról történő utalással tudják aktiválni. Emellett a regisztrált felhasználók folyamatos tájékoztatást kapnak a biztonságos vásárlásról, visszaélések sajnos még így is előfordulhatnak.

A cikkben szereplő felhasználó („direktelektrik”) mindent megtett, hogy a potenciális vásárlók bizalmába férkőzzön, ennek ellenére a Vatera biztonsági rendszere már az aukciók kezdete utáni 2. napon gyanúsnak találta az eladói tevékenységet. A Vatera biztonsági csapata" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr542552508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása