Aki Á-t mond, mondjon B-t is! A/B tesztek és hatékonyságnövelés
2010. december 01. írta: vecseilaszlo

Aki Á-t mond, mondjon B-t is! A/B tesztek és hatékonyságnövelés

Amikor megbízunk egy céget egy designnal vagy egy érkező oldal kialakításával, akkor tulajdonképpen "vakon" bízunk abban, hogy olyat alkotnak amelyik nekünk jó lesz. Ráépítünk egy komoly Adwords kampányt, vagy éppen vásárolunk nagymennyiségű média felületet és özönlenek a látogatók a weboldalunkra, számoljuk a konverziókat vagy a feliratkozókat. Kimutatjuk hogy a látogatók 4,87%-a feliratkozott és örülünk, hogy jó volt a kampány.

Forrás: E-commerce blog - Kereskedj JÓL a weben!
Szerző: Horváth Ernő


"De vajon lehetett volna jobb?
Talán, de ha így csináltuk a kampányt akkor sajnos ezt már nem tudjuk meg.

Hogyan lehet akkor javítani a hatékonyságon?
Ha egy oldalunk van ahova érkeznek a látogatók, akkor nem tudjuk, hogy mit javítsunk rajta, mert csak azt látjuk, hogy mennyire hatékonyan hozza az érdeklődőket, azt hogy milyen irányba javítsuk azt sajnos nem. Azonban ha két oldallal indítunk el egy kampányt és mondjuk a látogatók egyik felének az egyik a másik felének a másik oldalt mutatjuk, akkor kellő számú minta után általában arra jutunk, hogy az egyik oldalon "valamiért" a látogatók jobban szeretnek feliratkozni/vásárolni/stb.

Nézzük egy példát!" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr932481838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása