Karácsonyi ajándékok a világhálóról
2010. november 30. írta: vecseilaszlo

Karácsonyi ajándékok a világhálóról

Itthon még kevés internetes áruháznak van független minősítő által adott biztonsági tanúsítványa.



Forrás: Világgazdaság Online
Szerző: Antal Lajos


"Az internet elterjedése Magyarországon is jelentős mértékben megváltoztatta a vállalkozások kereskedelmi és a fogyasztók vásárlási szokásait. Jó, ha tudjuk azonban, hogy az online vásárlás kockázatokkal is jár, amelyekkel feltétlenül tisztában kell lennünk. Az internetes vásárláshoz kapcsolódó EU-s jogszabályok alapvetően szabályozzák és meghatározzák a kereskedők, illetve a fogyasztók jogait, ugyanakkor fontos szem előtt tartani a világhálós tranzakciók informatikai biztonsági kockázatait is.

Mennyire bízhatunk az internetes áruházak biztonságában? Ugyanúgy, mint az autók esetében, itt is vannak magas szintű biztonsággal üzemelő megoldások és biztonságosnak nem mondható rendszerek. Nem árt tisztában lennünk azzal, hogy a hazai webfejlesztői piac hemzseg a biztonsági szempontokat nem igazán ismerő fejlesztőktől. Egy webáruház korrekt megvalósítása összetett feladat, az esetek többségében több rendszer működését és használatát kell összehangolni. Ezeket a rendszereket általában a banki alkalmazásokhoz képest kevesebb energiaráfordítással hozzák létre, sok esetben a tervezés során fontosabb szempont a külcsín, mint a biztonságos működés.

Egy webáruház – vagy az azt használó ügyfelek – megtámadása egy hacker számára rendszerint nagyobb valószínűséggel vezet sikerre, mint egy jól védett és folyamatosan monitorozott internetbank hibáinak a kihasználása.
A webáruházak gyenge pontjait támadó hackerek" ... >>

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Vecsei László hírblog tudástára az eKeresekedelem, eCommerce, magyar e-kereskedelem, webáruházak, online marketing, valamint a magyarországi könyvkereskedelem tárgykörökben. Elérhető: vecseilaszlo.blog.hu címen.

A bejegyzés trackback címe:

https://vecseilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr482480243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása